18 / 05 / 2024

İzmir'de minibüslerde kent kart uygulaması Nisan ayında başlayacak!

 İzmir'de minibüslerde kent kart uygulaması Nisan ayında başlayacak!

Aziz Kocaoğlu, "Biz, ağalara, paşalara, çıkar ilişkilerine, adama-şalgama dayanmıyoruz. Biz halkımıza dayanıyoruz. Rantların hesabını değil vatandaşımızın lokmasını bir dirhem de olsa büyütmenin hebasını yapıyoruz" dedi...


Gazeteci Nizamettin Bedir Parkı'nın açılışında konuşan Kocaoğlu, "Paris'te EXPO faaliyetindeyken, belediyeyi bastılar. İlk uçağa binip döndük. Aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz, yaşarsınız. Ama adaletsiz asla yaşayamazsınız. Adalet herkese lazım" dedi. 

Ağalara değil halka dayanıyoruz Çamur at izi kalsın politikası izleniyor İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim sürecinin "Çamur at izi kalsın" anlayışıyla ilerlediğini söyledi. Kocaoğlu "Yalan yanlış sözler, dedikodular, tamamen senaryolar, söylentiler ve çamur at izi kalsın üzerine seçim süreci izleniyor. Benden duymadığınıza inanmayın" dedi. 


Minibüslerde kent kart uygulaması Nisan ayında başlayacak Minibüsçüer Odası'nın genel kurulunda konuşan Başkan Kocaoğlu, minibüsleri metro, İZBAN, otobüs ve vapurlarla entegre edeceklerini bunun içinde kent kart uygulamasını Nisan ayında başlatacaklannı söyledi Hükümet projesiz yatırım yapıyor İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümet yatırımlarının, "maliyeti yüksek, plansız, projesiz" olduğunu savunarak, "Konak Tüneli'nde ne zemin edütü vardı ne bişey. Yeşildere'ye kazma vurdular çıktılar. Tarihi eser çıktı 'çanak çömlek' dediler. İş geldi tıkandı. İmar planlarının nasıl yapıldığını biliyoruz" dedi. 


RANT KAPISI OLACAK 


Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Büyükşehir Belediyesi Kanununun Kırsal Kesim Üzerine Etkileri konulu panel düzenlendi. Panele başkanlık eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Bütünşehir düzenlemesiyle köylerden mahalleye dönüştürülen alanlardaki tarım alanlarından rant elde edilmek istendiği söyledi. Kocaoğlu, "Hükümet 11 senedir ne yapıyor? İstediğine istediği koşularda, istediği fiyattan enerji lisansı veriyor. Özeleştirme İdaresi memleketin, kamunun mallarını satıyor. 

Miras yeme idaresi bu"dedi. Kocaoğlu, denetim yapmalarına karşın Gaziemir'deki radyoaktif madde tespit edilen fabrikayla ilgili soruşturma geçirdiklerini söyledi. 



Minibüsçüler Odası'nın genel kurulunda konuşan Kocaoğlu, otobüs, metro, İZBAN ve vapurlar gibi minibüslerin de İzmir'deki toplu taşıma sistemine dahil edilerek hizmetinin kalıcı hale getirilmesini amaçladıklarını söyledi. Kocaoğlu, minibüslerde de Kent Kart uygulaması için çalışmalar yaptıklarını bunun için Nisan ayında düğmeye basacaklarını açıkladı. 


PARA TOPLAMA YOK 


Kocaoğlu, 'Yerel seçimden sonra ulaşımda yapacağımız en büyük ve en acil proje olarak bu uygulamaya 2014 Nisan aymda başlamak kaydıyla düğmeye basılacak. Bu işi Türkiye'de uygulayan yok. Zaman aldı ama işin nasıl yapılabileceği ortaya çıktı. 

Bundan sorası bizim irademizdir, minibüsçü esnafının, birliğimizin iradesidir. Hedefimiz hep birlikte düğmeye basıp işi yürütmektir. Daha çok kazanacağız, daha çok çalışacağız, kente daha çok hizmet edeceğiz. Disiplinli olacağız. 

Kimseden şüphelenmeyeceğiz, herşeyimizle şeffaf olacağız. İlelebet bu mesleği yapacağız, bizim size sözümüz bu" dedi. 

Minibüslerdeki Kent Kart uygulamasımn nasıl olacağına yönelik ESHOT bünyesinde son aşamaya geldiklerini de dile getiren Kocaoğlu, "ESHOT camiasıyla sona geldik. Bakanlıklara yazdık, olumlu sonuç alsaydık işi daha kolay çözecektik ama ayrı bir yöntemle, işi minibüsçülere vereceğiz. 


Minibüsçülerin, ilçelerdeki kooperatiflerin hepsiyle ilgili çalışmaları da bu hafta sonu bitiriyoruz. Kağıt üzerinde bitti. 

Minibüsçüler Odası Başkanı ESHOT'ta çalışmalara katılıyor. Esas yapmak istediğimiz minibüs esnafını da İzmir'in ulaşımında vazgeçilmez bir statüye ulaştırmak. Minibüsçü esnaf da ulaşım sistemiyle birleşecek. Şu kadar para kazanacaksınız kısmında filan değil, minibüsçü, en az 30-50 sene bu kentte kazanılmış haklarınızı koruyarak, geliştererek görev yapmaya devam edecek" dedi. 


Habertürk Egeli