25 / 04 / 2024

İzmir'de hasar tespit çalışması sürüyor!

 İzmir'de hasar tespit çalışması sürüyor!

İzmir'i sular altında bırakan sel felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, hasar tespit çalışması sürüyor. İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, selin hasarını belirlemeye devam ettiklerini, mağdurlara da gerekli yardımların sürdüğünü belirtti



İzmir'de geçtiğimiz pazartesi günü kentte Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli hazırlıklar yapılmadığı için yaşamı büyük ölçüde olumsuz etkileyen ve çok sayıda vatandaşı mağdur eden sel felaketi yaralarının sarılması için çalışmalar sürüyor. 


Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve kurtarma araçlarının Yenişehir'deki merkezlerinde sular altında kalmasına da neden olan afetle ilgili Yeni Asır'a bilgi veren İzmir Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, sel ile ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, gerekli yardım çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Afetin ardından meydana gelen gelen hasarı gidermek için çalışmaların sürdüğünü ve devlet olarak mağdur vatandaşlara her türlü yardımı ulaştırdıklarını belirten Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, "Herhangi bir yıkılan bina, can kaybı, yaralanma gibi bir vakaya rastlanılmadı. Sular altında kalan itfaiye araçlarının da bakımı yapılıyor. Selden dolayı mağdur olan çok sayıda vatandaşa devlet olarak biz her türlü yardım elimizi uzatıyoruz. Bu konuda yardım almak isteyen vatandaşlar ayrıca ilçelerdeki sosyal yardımlaşma vakıflarımıza başvurabilirler" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan ise, "İzmir'de selden dolayı çok sayıda vatandaşımızın evini su bastı bu konuda belediye olarak gerekli yardım elimizi uzatıyoruz. Yardım çalışmalarımız sürüyor. Su altında kalan araçlarımızın ise bakımı yapılıyor" dedi.


128 ev ve işyerine su bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zarar Tespit Komisyonu Raporu'na göre kentteki sağanak yağıştan etkilenen 128 ev ve işyerini su bastığını açıklanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, selin ardından yaptığı açıklamada yağmurun etkisiyle Konak'ta 2251 ile 2256 sokaklarda 40 ev, itfaiye Daire Başkanlığı, Konak Vergi Dairesi'nde baskınlar olduğunu, Basmane ve Çınarlı bölgelerinde ise 40 ev ve işyerini su bastığını belirtmişti. Yunuslar Alt Geçidi'nde birikme ve İzmir Metrosu Basmane İstasyonu'nda taşma yaşandığını belirten Aydoğan, "Seferihisar ilçesinde Sığacık İlkokulu, meteroloji binası ile 6 ev ve işyerini su bastı. Buca Gediz Mahallesi ile Fırat Mahallesi'nde 15, Karabağlar Hatay bölgesinde ise 20 ev ve işyerini su bastı. Buca'da 3, Çınarlı Gıda Çarşısı'nda 9 adreste çalışmalar yapıldı. Kavaklıdere'de yaşanan taşma ise ekiplerin çalışmasıyla su dereye verilerek bertaraf edildi. Meles Çayı'nın taşması üzerine Tepecik Köprüsü'nde çalışmalar yapıldı" diye konuşmuştu. 



Yeni Asır