20 / 04 / 2024

İzmir metrosunda seferler Nisan ayında başlayacak!

İzmir metrosunda seferler Nisan ayında başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan İzmir Metrosu'nda sona gelindi. Belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi...


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan İzmir Metrosu'nda sona gelindi. 


Yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere olan belediye, Mart ayı itibari ile deneme seferlerine başlama kararı aldı. Yolculu seferlerin ise Nisan ayında başlayacağı öğrenildi. Kocaoğlu, metro müjdesini, önceki gün yapılan CHP milletvekilleri toplantısı sırasında verdi. 


Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında görkemli bir törenle temeli atılan ancak bir türlü bitirilemeyen ÜçyolÜçkuyular Metro Hattı'nm ikinci etap inşaat çalışmalarında da sona yaklaştı. Hat üzerindeki îzmirspor ve Hatay istasyonlarını geçen yıl hizmete açan belediye, Poligon'da yaşanan çökmenin giderilmesinin ardından tüneli tamamen açtı ve Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ile ray döşeme çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. 


200 BİN YOLCU 


Yüklenici firma ile 7 Mart'a kadar sözleşmesi bulunan belediyenin, Şubat ayının son haftası ya da en geç Mart ayı başında kum torbaları ile deneme seferlerine başlayacağı, seçimlerin hemen ardından da yolculu taşımaya geçileceği belirtildi, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmir metro ağı 17 istasyon ile hizmete başlamış olacak. 

Metronun toplam uzunluğu 20 kilometreye yükselecek. Günlük yolcu taşıma kapasitesi ise 200 bine yaklaşacak. 

Daha önceki açıklamalarında metronun bitmesini herkesten çok istediğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, inşaat çalışmaları ile ilgili son müjdeyi, CHP İl Başkanı ve partili milletvekilleriyle önceki gün yaptığı toplantıda verdi. Parti örgütüne, yeni dönemdeki çalışmalarını anlatan Kocaoğlu'nun "Metroyu Mart ayında tamamlayacağız. Deneme seferlerine çıkacağız. Zaman kaybetmeden de yolculu taşımaya başlayacağız" dediği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını, yolculu taşımanın ise ancak yerel seçimlerden sonra başlayabileceğini söyledi. 


Habertürk Egeli