28 / 03 / 2024

İzmir Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihaleleri yarın ve Çarşamba günü yapılacak!

 İzmir Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihaleleri yarın ve Çarşamba günü yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 15 biner kişilik olarak inşa edilecek Karşıyaka Stadı’nın ihalesi yarın, Göztepe Stadı’nın ihalesi de 29 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek...


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 15 biner kişilik olarak inşa edilecek Karşıyaka Stadı’nın ihalesi yarın, Göztepe Stadı’nın ihalesi de 29 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 


İhale ilanına göre sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer tesliminin yapılacağı statların 700 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.


 

- Karşıyaka Stadı


Karşıyaka’ya 15 bin kişilik statla kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik VIP tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribününün bulunacağı stadın kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, VIP, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Sporcular için 4 soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak. 

 


- Göztepe Stadı


Göztepe Stadı'nın yapımında İzmir ikliminin genel özellikleri etkili olacak. Seyirci fuayelerinin ve çimlerin doğal yollarla havalandırılabilmesi, doğal ışık alabilmesi için cephelerde ve çatıda yarı geçirgen malzemeler kullanılacak. Yağmur suyunun çatıdan kanallarla tahliye edilerek bodrum katta havuzlarda arıtılıp tekrar sistemde kullanılması amaçlanıyor. Çatıda paneller kullanılarak sürdürülebilir enerji kaynaklarından faydalanılacak. Çok amaçlı stadyumda, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri bulunacak. Stat çevresi yaya dolaşım alanı olarak tasarlandı. 


300 kişilik protokol, 500 kişilik VIP, 250 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 75 koltuğun yer alacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak. 12 asansörün bulunduğu statta 500’ü kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark ve 10 araçlık otobüs parkı yer alacak. UEFA standartlarında inşa edilecek stat, futbol müsabakalarının yanı sıra, ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olası doğal afetlerde sığınak olarak da kullanılabilecek.


AA

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016