20 / 04 / 2024

İskenderun'da 5 mahalle yeniden inşa edilecek!

 İskenderun'da 5 mahalle yeniden inşa edilecek!

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Halkımızı mağdur etmeyecek, kimseyi üzmeden, daha çağdaş, daha modern bir kent yapılandırmak istiyoruz. Projemizi halkımızın desteği ile hayata geçireceğiz" dedi.



İskenderun'da 5 mahalle yeniden inşa edilecek. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Halkımızı mağdur etmeden, çağdaş modern ve depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz" dedi.


Mustafa Kemal Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Şubesi ile ortak bir çalışma başlatan İskenderun Belediyesi, kentin yeniden yapılandıracak. Başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme dayanıklı, çağdaş ve yeni yaşam alanları kuracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Halkımızı mağdur etmeyecek, kimseyi üzmeden, daha çağdaş, daha modern bir kent yapılandırmak istiyoruz. Projemizi halkımızın desteği ile hayata geçireceğiz" dedi. 


TÜRKİYE'DE ÖRNEK OLACAK 


Depremle ilgili hazırlanan slayt gösterisinin yapıldığı bir toplantıda konuşan Başkan Seyfi Dingil, "Bugün İskenderun için milat günü. Slayt gösterilerinde depremin ne kadar yıkıcı ve can acıtıcı olduğunu gördük. Bu kenti yeniden inşa etmek istiyoruz. Kentsel dönüşümün tüm aşamalarını tamamladık. 777 dönümde 5 mahalleyi yeniden yapılandırıyoruz. Tespit çalışmaları başlayacak. Halkımızı mağdur etmek etmemeye gayret gösteriyoruz. Amacımız yıkıp yeni ev yapmak değil" diye konuştu. 


HALK NEFES ALACAK 


Bu mahallelerde oturan insanlara yakışan, çağdaş, medeni, modern konutlar üreteceklerini belirten Başkan Dingil, "İskenderun Türkiye'nin en büyük 10 kentinden biri olacak. Yeni bulvarlar, yeni caddeler açılacak. Dönüşüm olan mahallelerde değerler yüzde 100 artacak" dedi. Kentsel dönüşümle birlikte İskenderun'da yeni bir yaşam başlayacağını da vurgulayan Başkan Dingil, "İlçemizin ruhuna, mimarisine uygun çok güzel binalar yapacağız. Halkımız rahat nefes alacak" şeklinde konuştu. 


İskenderun'da yaşayanların "Burada yaşamaktan mutluyum, gururluyum" diyecekleri bir ortam yaratacaklarını da sözlerine ekleyen Dingil şöyle devam etti: 2 yıl içinde her şey çok değişecek.


Kültürü, sanatı, tiyatrosu, teleferiği, sosyal yaşam alanları, sahili ile muhteşem bir kent doğacak. İskenderun lobisi yeniden hayata geçecek. Hemşericilik ruhu canlanacak. Bu çalışmaları bu kentte yaşayan tüm dinamiklerle birlikte yapmak için biz göreve hazırız. 


Sabah Güney