28 / 03 / 2024

İnegöl Kalburt Köprüsü trafiğe açıldı!

 İnegöl Kalburt Köprüsü trafiğe açıldı!

İnegöl Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle yıllar önce selde yıkılan Kalburt deresi üzerindeki köprü tekrar inşa edilerek hizmete açıldı. Köprü, araçların OSB kavşağına uğramadan İnegöl-Bursa yoluna çıkmasını sağlayacak...



Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kalburt köprüsü törenle trafiğe açıldı.


İnegöl Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğiyle yıllar önce selde yıkılan Kalburt deresi üzerindeki köprü tekrar inşa edilerek hizmete açıldı. Yapılan köprü, araçların OSB kavşağına uğramadan İnegöl-Bursa yoluna çıkmasını sağlayacak.


Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mezbaha önünden geçen yolun Organize Sanayi Bölgesi ile bağlantısını sağlayacak Kalburt köprüsünün açılışı için buradayız. 30 Mart sonrası Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak yatırımlarla ilçemizin kalkınması daha da hız kazanacak. 2013 yılının Aralık ayında temelini atmış olduğumuz bu köprü selde çökmüştü. Köprüyü yeniden yaparak, mezbaha önünden geçen yol ile OSB bağlantısını yeniden sağlamış oluyoruz. Bu bağlantının sağlanması ile Organize Sanayi-İtfaiye ışıklarındaki yığılmaların önüne geçilecek. Eski tuğla fabrikası bölgesindeki trafiği kestirme yoldan Bursa istikametine aktarmış olacağız” dedi.


Aktaş, 2013 yılında ihaleye çıkarılan köprünün 850 bin liraya mal olduğunu bildirdi.


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bu köprü sel sonucunda yıkılmıştı. OSB’den Bursa yoluna çıkışı rahatlatacak bir çalışma olacak. AK Parti ile beraber insanımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. OSB’nin girişine çok güzel yonca sistemine sahip köprülü kavşak yaptıracağız. Ulaşımı kökünden halledeceğiz diye hükümete geldik. Avarlar ve Cerrah kavşaklarına sinyalizasyon sistemi yaptık. Bu kavşaklarda kazalar artık meydana gelmiyor. Oylat ve Kurşunlu kavşaklarında da canlar kaybettik. O iki yere de köprülü kavşak yaptık. Süleymaniye Mahallesi ile OSB’yi de tüp geçitle birbirine bağladık. Kozluca yolu ile İnegöl’ü de birbirine bağlayan bir geçit yapacağız. Mesudiye alt geçidine de genişleteceğiz. Hamamlı mevkiindeki köprüyü de değiştireceğiz. Tahtaköprü’ye de hemzemin geçit yapacağız. Bir işin ucundan tuttuk mu, Allah’ın izni ile koparırız. Dev projemiz daha var. Hocaköy’de içme suyu yapılması çalışmaları sürüyor. Planlaması yapıldı. Haziran ayında projelendirilmesi bitecek. 30 milyon metreküp bir suyu tutacak kaynak suyunu İnegöl’ümüze içirmiş olacağız. Varsın birileri ayağımıza prangalar takmaya çalışsın, biz hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.



Doğu Rehberi




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler