16 / 04 / 2024

İbrahim Etem Yorulmaz: Aliağa'daki imar tıkanıklığını TOKİ ile çözeceğiz!

İbrahim Etem Yorulmaz: Aliağa'daki imar tıkanıklığını TOKİ ile çözeceğiz!

Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, "Aliağa'da arsa fiyatları yüksek. Yolu, altyapısı olmadığı için arsalara imar izmi verilmemiş. Biz bu tıkanıklığı TOKİ ile çözeceğiz. Burada yeni bir TOKİ markası yaratacağız" diye konuştu...


Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa'yı dönüştürerek 'marka şehir' yapmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.


Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa'yı 'marka şehir' yapmak için kolları sıvadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın açıkladığı 1414 İzmir Projesi'nden 22'sinin Aliağa ile ilgili olduğuna dikkat çeken Yorulmaz, nasıl bir Aliağa hayal ettiklerini şöyle anlattı: "Aliağa 1960'tan bu yana sanayi kenti olarak tanımlanmış. Ancak sanayinin yanı sıra Aliağa'nın farklı özellikleri var. Denizi, ormanı var. Aliağa'nın elbisesi dar. Biz buraya yeni bir kimlik tanımlayacağız."  


Bir diğer önemli konunun da arsa fiyatları olduğunu vurgulayan Yorulmaz, "Aliağa'da arsa fiyatları yüksek. Yolu, altyapısı olmadığı için arsalara imar izmi verilmemiş. Biz bu tıkanıklığı TOKİ ile çözeceğiz. Burada yeni bir TOKİ markası yaratacağız" diye konuştu. 


24 saat yaşayan merkez

Aliağalıların denizden faydalanamadığını da ifade eden Yorulmaz, halkın faydalanması için kafe ve restoranların olduğu, uzun bir sahil şeridi ile 24 saat yaşayan bir Aliağa tasarladıklarını sözlerine ekledi.  


10 yılda 2 kat büyüme

Aliağa'yı Kuzey Ege'nin sembolü haline getirmeyi planladıklarını anlatan Yorulmaz, "10 yılda 2 kat büyüyecek bir Aliağa planlıyoruz. Yeni projeler dahilinde jeotermal organize sanayi bölgelerinin kurulması, İZBAN Hattı'nın uzatılması var" dedi. 



Akşam



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler