29 / 03 / 2024

Hüsnü Akhan: Galataport’taki inşaat 2016'da başlayacak!

Hüsnü Akhan: Galataport’taki inşaat 2016'da başlayacak!

Doğuş Holding’in CEO’su Hüsnü Akhan, bu yıl bitmeden marina alanında yurt dışında çok önemli bir alım yapacaklarını, Galataport’ta ise inşaata 2016 yılında başlayacaklarını söyledi.


Global ekonomilerdeki düşük büyüme hızı, kurdaki volatilite ve iki seçim döneminin getirdiği belirsizlikle 2015’te 2014 sonuçlarını korumaya yönelik bir strateji izleyen holdingler, 2016’da ise seçim sonrası belirsizliklerin azalmasıyla daha iyi bir ekonomik ortam öngörürken; 2015’e göre daha güçlü büyüme ve yatırımda artış planları yapıyor.


Doğuş Grubu’nun önümüzdeki dönemde yatırımlarına devam edeceğini söyleyen Doğuş Grubu’nun CEO’su Hüsnü Akhan, “Marinacılık alanında bu yıl bitmeden yurt dışında çok önemli bir yatırıma imza atacağız. Galataport’ta da inşaat faaliyetlerine başlamayı planlıyoruz. Turizm sektöründe ise 5 yeni otelin inşa ya da alım süreci devam ediyor” diye konuştu.


İtalyan makyaj malzemesi zinciri Kiko’yu çok yakında Türkiye pazarına getirmiş olacaklarını, yer arayışlarının devam ettiğini belirten Akhan, ikinci olarak Nike ve Adidas gibi dünya çapında spor malzemesi satan bir markayı getireceklerini, perakende tarafında daha yaygın şubeli markaları Türkiye pazarına kazandıracaklarını dile getirdi.


Hüsnü Akhan: Galataport’taki inşaat 2016


Satın almaya devam

Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, 2016’da kimya alanında yurt içinde satın alma planladıklarını belirterek, “Bu yıl sene sonuna kadar iki satın alma yapacaktık. Ama belirsizlik nedeniyle ‘durun bakalım’ demiştim… Ama 2016’da bu planı hayata geçireceğiz. Yurt içinde kimya alanında satın alma yapacağız. Satın alma Akkim şirketimiz bünyesinde olacak. Üç haneli milyon dolarlık bir satın alma olacak” dedi.


Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul da, 2016’da inorganik büyüme fırsatlarına bakacaklarını belirterek, çimentoda yurtdışında satın alma fırsatına baktıklarını, ayrıca Türkiye’de hem holding, hem şirketlerde satın alma fırsatlarına bakacaklarını söyledi.


Kibar Holding CEO’su Tamer Saka ise, yeni iş kollarına girme kararı aldıklarını belirterek, bu kapsamda gayrimenkul ve ambalaj gibi alanlarda yatırımlara başladıklarını söyledi. Saka ayrıca Kibar Holding olarak 1 milyar dolar yatırım portföyleri olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bunu peyderpey hayata geçireceklerini vurguladı.

Vatan