20 / 04 / 2024

Hamidiye Tabyaları projesi tanıtıldı!

 Hamidiye Tabyaları projesi tanıtıldı!

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, uzun süredir atıl durumda bekleyen Hamidiye Tabyalarını müze ve sosyal alan haline getirecek projesinin tanıtımını, Hamide tabyalarında düzenlenen açık hava toplantısıyla yaptı...


AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, uzun süredir atıl durumda bekleyen Hamidiye Tabyalarını müze ve sosyal alan haline getirecek projesinin tanıtımını, Hamide tabyalarında düzenlenen açık hava toplantısıyla yaptı. Daniş, mevcut belediyenin, üretmediği hizmetlerin üzerini örtmek için karalama kampanyası yürüttüğünü söyledi.


AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, Hamidiye Tabyalarında düzenlediği toplantıda, bölgenin Çanakkale’ye kazandırılması için çalışma yaptıklarını söyledi. Bölgedeki 10 tabyadan 3’ünün müze haline getirileceğini, diğerlerinin sosyal alan olarak düzenleneceğini söyleyen Daniş, açık alanın ise spor alanları, sosyal alan ve çocuk parkı olacağını kaydetti. Hamidiye tabyalarının 1 yıl içerisinde tamamlanacağını ve bunun gibi 7 alanın daha Çanakkale’ye kazandırılacağını söyleyen Daniş, “Seçim çalışmaları için kime gittiysek, hangi masaya oturduysak, kimin elini sıktıysak sorunları aynı; ‘Çanakkale’de alt yapı sorunu var, otopark sorunu var, koku problemi var.’ Alt yapısının yüzde 90’ı tamalandı denilen Çanakkale’de, Esenler’de 60-70 konutlu siteler hala fosseptikle idare ediyor. Dardanos, Güzelyalı hala fosseptikle idare ediyor. Yıllardır Çanakkale’nin kanalizasyonu, atığı, pisliği, yağı, şu anda bulunduğumuz alanın biraz ilerisinde Çanakkale boğazına bırakılıyor. Geyikli Belediyesi 3 bin nüfuslu, atık su arıtma tesisi var. Kepez, Ayvacık, Yenice, Umurbey, CHP’li belediye başkanı var, orada da atık su eritme tesisi var. Çanakkale belediyesi bugün itibariyle hala atık su arıtma tesisini devreye alamamıştır. Hani çevrecilik var ya, hani çevre savunuculuğu yapıyoruz bu kentte. Gittim ÇAKAB’ı ziyaret ettim. Yani kaba çöpün ayrıştırıldığı tesis. Nerede biliyor musunuz? Meyve sebze haliyle aynı çatı altında. 2014’ün Çanakkale’sinde. Çanakkale’ye bu reva mıdır? Bu insan sağlığına duyarlılık mıdır? Çevrecilik sözle değil, özde çevreci olmalısınız” dedi.


CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan’ın ‘Özgürlük’ sloganına da gönderme yapan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, “Biz hizmet anlatıyoruz, onlar ne diyor? ‘Özgürlük, demokrasi’ Hani o zaman sizin hizmet etme özgürlüğünüz mü yok? Niye hizmet etmiyorsunuz? Özgürlüğü böyle mi anlıyorsunuz? Bizim anladığımız özgürlük böyle değil. Halkınıza alt yapıyı, gerekli mekanları yapacaksınız. Hafta sonu geldiğinde, bu çocukların şöyle bir özgürlüğü olması lazım; ‘Acaba bu 7 mekandan hangisine gideyim’ Bunu dediği zaman bu kentte çocuklar özgürdür. Siz o çocukları Alışveriş merkezine mahkum ettiyseniz, bu kentte özgürlüklerden bahsedemezsiniz. Ama onlar sadece özgürlüklerden bir tanesini ele alıyorlar. Diyorlar ki; ‘Siz bu şekilde yaşayamayacaksınız. Alkol kullanamayacaksınız, sokaklarda gezemeyeceksiniz’ Bakın AK Partili bir belediye başkanı burada. Geyikli Belediye Başkanı Mustafa Çiçek burada. Çanakkale’yi tanıtan en büyük filmleri tanıtan Geyikli. Kültüre sanata kucak açan Geyikli. Çanakkale’yi tanıtan Çanakkale merkez değil, 3 bin nüfuslu Geyikli. Niçin? Sanata değer verenler orada sahiplenildiği için. Herkes dilediği yaşamı seçmekte özgürdür. Türkiye genelinde, Çanakkale’nin ilçelerinde AK Partili belediyeler var. Hangi bir ilde veya ilçede, bir kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmiştir? Yok böyle bir şey. Bunlar sadece yapmadıkları hizmetlerin üzerini örtebilmek için ortak değerlerimiz üzerinden siyaset yapma teşebbüsüdür. Ama Çanakkalelilerin artık bu kuru laflara kanacak hali yok. Gerçek özgürlükler, AK Parti belediyesiyle Çanakkale’ye gelecek” diye konuştu.


Otopark ve su ücretleri konusundaki sözlerini de tekrar hatırlatan, şunları söyledi; “31 Mart sabahından itibaren otoparklar ücretsiz olacak. Niçin? Otopark üretene kadar belediye, kimse yolun kenarına bıraktığı, otopark olmayan yere para ödemeyecek diyoruz. Su 1,5 TL olacak, Çanakkale belediyesi sudan para kazanmayacak. Su ticareti yapmayacağız, hizmet üreteceğiz. Hepimizin özlediği, kültürümüzün bir parçası olan panayırımızı tekrar kuracağız. Balıkhanemiz vardı deniz kenarında, maalesef şimdi yok. Deniz kenarında balıkçılar vardı, kaldırdılar, şimdi seçim zamanı yeni yeni izin veriyorlar. Hem kordonda, hem DSİ alanında balıkçılara yer yapacağız, kültürümüzü geri kazandıracağız. Çanakkale bu demek. Çocuklarımızı denizle buluşturacağız, balıkçılarla buluşturacağız. Çanakkaleli olmanın keyfini onlara yaşatacağız. Biz, bütün binalarımızı engelsiz bina yapacağız. Belediyenin bütün binaları, engelli vatandaşlarımız için kolay ulaşılır şekilde yapılacak. Kendi binasını, kendi projesini yapan kişilere de, eğer binasını engelsiz bina yaparsa harçlarda indirim yapacağız. Yeter ki engellilerin kullanacağı binalar yapsınlar. İşte özgürlük demokrasi anlayışımız bu. Yoksa Çanakkale’de, insanların özgürlük adına en ağır bedelleri ödediği Çanakkale’de, kimse özgürlüklerin sahibi olduğunu söyleyip özgürlük üzerinden siyaset yapmaya kalkışmasın. Özgürlüğün ne olduğunu Çanakkale iyi biliyor.”



Pirsus Haber




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler