25 / 04 / 2024

Gideros Camii restore edildi!

Gideros Camii restore edildi!

Doğal ve arkeolojik sit alanı olan Gideros Koyu’nda bulunan Gideros Camii çevre düzenlemesi için çalışmalara başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün proje hazırlatmakta olduğu öğrenildi.


Cide ilçesinde bulunan tarihi Gideros Camii restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğüne yazılan 20 Ağustos tarihli yazı ile caminin ibadete açılmasında bir sakınca olmadığı belirtildi. 16 eylül 2013 tarihinde sözleşmesi imzalanıp 20 Eylül 2013 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilen ve bir yıldan kısa bir sürede restorasyon çalışmalarını tamamlayan Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, çevre düzenlemesi işine de zaman kaybetmeksizin el attı. 


ÇEVRE DÜZENLE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR 

Doğal ve arkeolojik sit alanı olan Gideros Koyu’nda bulunan Gideros Camii çevre düzenlemesi için çalışmalara başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün proje hazırlatmakta olduğu öğrenildi. Proje çalışmasının ardından saha sit alanında bulunduğu için proje Anıtlar Kurulu’na onaya gidecek ve Anıtlar Kurulu onayının ardından çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacak.


Milliyet