28 / 03 / 2024

Gemlik Küçükkumla'ya yeni meydan yapılıyor!

 Gemlik Küçükkumla'ya yeni meydan yapılıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küçükkumla’da aynı dönem içerisinde ikinci binayı yıktıklarını belirterek, yapacakları düzenlemelerle birlikte Gemlik sahillerini Bursa’nın birer vizyon bölgesi haline getireceklerini söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeniyle merkezi bulunmayan Gemlik’in Küçükkumla Beldesi’ne meydan kazandırmak için beldedeki bir binanın yıkımını daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küçükkumla’da aynı dönem içerisinde ikinci binayı yıktıklarını belirterek, yapacakları düzenlemelerle birlikte Gemlik sahillerini Bursa’nın birer vizyon bölgesi haline getireceklerini söyledi.


7 katlı bina yerle bir


Bursa’nın tüm sahil beldeleriyle birlikte daha sağlıklı ve yaşanılabilir kent olması amacıyla kamulaştırması yapılan tüm alanları nefes alınabilecek mekanlarla donatan Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeniyle kent merkezinden mahrum olan Gemlik’in Küçükkumla Beldesi’ne meydan yapmak için düğmeye bastı. Daha önce Küçükkumla İskelesi’ndeki büyük bir binayı kamulaştırarak yıkan Büyükşehir Belediyesi, yine aynı mekanda bulunan 7 katlı binanın yıkımını daha gerçekleştirdi.


Yeniliklerin başlangıcı


Yıkım çalışmalarını Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la birlikte başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik’in şirin beldesi Küçükkumla’ya değer katacak bir meydan kazandırmak istediklerini söyledi. Yıkımı yapılan ikinci binayla Küçükkumla’nın daha sağlıklı, yaşanabilir hale gelmesinin adımlarından birinin daha atıldığını belirten Başkan Altepe, “Daha önce buranın hemen yanında bulunan binanın yıkımını gerçekleştirmiştik. Bugün de 7 katlı, 4’ü dükkan 16 daireli binayı daha yıkıyoruz. İnşallah bu yıkımlar, şimdiden sonra burada yapacağımız düzenlemelerin başlangıcı olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Turizme yönelik sahiller


Başkan Altepe, yapılacak düzenlemelerle birlikte başta Gemlik olmak üzere tüm sahillerin turizm beklentilerini karşılayan niteliğe büründürüleceğini söyledi. Bu hedef doğrultusunda Küçükkumla’da kent meydanı yapmak için düğmeye bastıklarını, çalışmaların devamının geleceğini kaydeden Başkan Altepe, “Yıllardır söylenip de yapılamayanları yapmak için büyük mücadele veriyoruz. Sahillerin turizm beklentilerini karşılaması, gerçek anlamda sahil kenti olması için daire başkanlığı kurduk. Şu anda tüm ekiplerimiz, Bursa’yı sahiller açısından da kalite şehri yapmak için plan ve proje çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki yaz aylarına kadar inşallah güzel gelişmeleri hep birlikte yaşamış olacağız” diye konuştu. Başkan Altepe, Küçükkumla’daki yıkım sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.


Çok yönlü çalışmalar


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Küçükkumla’nın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla her geçen gün daha da güzel bir hal aldığını ifade etti. BUSKİ’nin bölgeye içme ve yağmur suyu kollektörleri döşemek için son hazırlıklarını yaptığını, bu çalışmalar sürerken sahillerin düzenlenmesi çalışmalarına da start verildiğini vurgulayan Yılmaz, “Kısa zamanda iki binanın kamulaştırması yapılarak, meydan düzenlemesi için düğmeye basıldı. İnşallah Küçükkumla’nın rüyası gerçek olacak ve beldemiz yapılacak düzenlemelerle birlikte gerçek anlamda sahil kendi kimliğine bürünecek” şeklinde konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi