28 / 03 / 2024

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere!

Gaziantep'te alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) kentin yeni mahallelerinden Mavikent'in altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin yeni yerleşim bölgelerindeki alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar için Japonya'dan 450 milyon TL kredi bulunduğu bildirildi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) kentin yeni mahallelerinden Mavikent'in altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Mavikent'te 6 aydır süren kanalizasyon çalışmalarının son aşamasına gelindiğini söyledi. Yeni dönemdeki kanalizasyon çalışmaları, Japonya'dan alınacak 450 milyon TL kredi ile yapılacak. 


PROJELER HAZIRLANDI 

Altyapısı olmayan ve yoğun yapılaşmaların olduğu meskun hale gelmiş mahallelerde kanalizasyon çalışmalarına hız verdiklerini belirten GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, "Bu çerçevede Bülbülzade, 75. Yıl, Karataş, Akkent ve Mavikent'te yoğun çalışmalarımız sürüyor. Bunların dışında tüm yeni yerleşim birimlerinin projelerini hazırladık. Yakında Beylerbeyi, Beykent ve İbrahimli2'ye yoğunlaşacağız" dedi. 


6 AYDIR SÜRÜYOR 

Kanalizasyon açısından en sıkıntılı bölgelerden biri olan Mavikent'te çalışmaların 6 aydır sürdüğünü kaydeden Sönmezler, Mavikent'in kanalizasyon sorunu yaşadığını, atık suları mevcut kanalizasyon sistemine bağlayabilmek için proje çalışmalarını tamamlayıp, inşaata geçen yıl başladıklarını aktardı. Sönmezler, şebeke ve toplayıcı hatlarda çalışmaları sürdürdüklerini ve nihayet sona geldiklerini belirtti. 


YAVAŞ İLERLİYOR 

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler "Mavikent'in tüm atık sularını mevcut kolektöre bağlamak için 33 metre uzunluğundaki yatay delgi çalışmalarımız mevcut zemin yapısının bazalt kaya olmasından dolayı hızlı ilerleyemiyor. Bugüne kadar 5 bin 275 metre hat döşenmiş olup, yatay delgi çalışmamız iki haftaya kadar tamamlanır. Buradan çıkan tüm atık sular Körkün Arıtma Tesisi'ne gidecek" diye konuştu. 


KREDİDE SON AŞAMA 

Yeni gelişen yerleşim birimlerinin altyapısı için 450 milyon TL'ye yakın bir finansmanın söz konusu olduğunu vurgulayan Sönmezler, "Bu kaynağı Japonya'dan bulduk. Japonya'nın Suriyeli göçmenlerin yaşadığı bölgelere verdiği JİCA kredisinden 450 milyon TL gibi bir rakam için kredi başvurusu yaptık. Bu kredi bizim için çok uygun bir sistem. Kredi için son noktaya geldik. Buradan alacağımız kredi ile yeni yerleşim birimlerinin altyapısını tamamlayacağız" dedi.


Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler