19 / 04 / 2024

Fatih'teki kapsamlı restorasyon 200 milyonluk TL!

Fatih'teki kapsamlı restorasyon 200 milyonluk TL!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçenin hemen hemen her bölgesinde yapılan tarihi eserlerin restorasyonları için son 300 yılın en kapsamlı çalışmaları olduğunu söyledi.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, katıldığı “Turizm, Kültür Turizmi ve Tarihi Eserlerin Restorasyonu” konulu panelde, Fatih’e yapılan restorasyon çalışmalarının son 300 yılın en büyük restorasyonu olduğunu açıkladı. 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarda eserlerin restorasyonu, ulaşılabilirliği ve çevre düzenlemelerinin en kapsamlı halini aldığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:


300 YILIN REKOR YENİLİĞİ 

“2002’den bu yana tarihi eserlerin restorasyonu, etraflarının açılması, düzenlenmesi, ulaşılabilir olması, fonksiyonlandırılması söz konusu olduğunda son 300 yılın en önemli çalışmalarının yapıldığı restorasyonlar. Bunu tarihçiler de söylüyor biz de söylüyoruz. 2002 AK Parti dönemine kadar 3. Mustafa döneminde bu tarihi eserlerin ayağa kaldırılması en önemli dönemini yaşadı. O dönemden sonra günümüzde en fazla restorasyonların yapıldığı, tarihi eserlerin ön plana çıkarıldığı, bu konuda kaynağın harcandığı ve onuna ilgili önemli işlerin yapıldığı dönemi yaşıyoruz. 300 yıldan sonra, 3. Mustafa’dan sonra ilk defa bu kadar ciddi çalışmalar yapılıyor.” Demir, restorasyon çalışmalarının toplam maliyetinin 200 milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi. 


Hürriyet