25 / 04 / 2024

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi açıldı!

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi açıldı!

Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde inşa ettirilen Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, tesisin açılışında açıklamalar yaptı.


Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yer alan Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 


Fatih Küçük Ayasofya Mahallesi'nde daha önce halı saha olarak hizmet veren alan, yeni bir tesis alanına dönüştürüldü.


Toplam 5 bin 700 metrekarelik alana kurulan park ve sosyal tesis alanında meydan, oturma ve dinlenme alanları, çocuk oyun parkı, otopark, bitki gösteri alanları bulunuyor.


Fatih Belediyesi'nin haberine göre Belediye Başkanı Hasan Suver, "Sosyal Belediyecilik hepimizin bildiği gibi 1994 yılında İstanbul'da bugün ki Sayın Cumhurbaşkanımız o gün ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlatıldı. Halkımızın pek çok kesimi İstanbul'un turistik, kültürel mekânlarından yeterince istifade edemiyordu. Bu şehir ile şehirliler arasında bir kopukluk oluşturuyordu. İnsanlar İstanbul'da yaşıyor ama İstanbul'un güzelliklerinden yararlanamıyorlardı. Bu kapı o zaman açıldı ve AK Parti ile hızlanarak devam etti. Bugün sosyo-ekonomik düzeyi ne olursa olsun, İstanbullu sosyal belediyecilik uygulamaları sayesinde şehrimizin güzelliklerini yaşayabilmektedir. Buralarda çeşitli sosyal ve kültürel ilişkilere girebilmektedir ve İstanbul'da yaşamanın tadına varabilmektedir" açıklamasında bulundu.


Vatandaşların hizmetten memnun olduğunu vurgulayan Suver, "Biz Fatih Belediyesi olarak 2004' de yönetime geldiğimizde belediyemizin 1 tane sosyal tesisi vardı. Bugün sosyal tesis sayımız 9'a çıktı. İnşallah 2 tane daha yapılıyor. Onlarla birlikte sosyal tesislerimizin sayısı 11'e çıkacak. Yoğun bir talep görüyor. Bizim son bir yılda yaptığımız istatistiklere göre sosyal tesislerimizden yararlanan vatandaş sayısı 1.7 milyona ulaştı Bu inşallah katlanarak devam edecektir. Çünkü artık insanlarımız evlerde yaşamak istedikleri kadar sosyal alanlarda da yaşamak istiyorlar” dedi.