29 / 03 / 2024

Erzincan Cansuyu projesinin 141 kilometresi tamamlandı!

 Erzincan Cansuyu projesinin 141 kilometresi tamamlandı!

Erzincan Belediyesi tarafından 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin planlandığı Cansuyu projesinin bugün itibariyle 141 kilometresi, tamamlandı. Projenin 5832 hanenin ise abone bağlantısı yapıldı.


Erzincan Belediyesi tarafından 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin planlandığı Cansuyu projesinin bugün itibariyle 141 kilometresi, tamamlanırken 5832 hanenin ise abone bağlantısı yapıldı. 

Ergenekon, Yavuz Selim Mahallelerinde alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanırken, Fatih, Yunus Emre, Akşemsettin, Mimar Sinan, Başbağlar, Bahçelievler ve Kazım Karabekir, İstasyon mahallelerinde ve Hukuk Fakültesi yolu, Erzincan Kemah yolunda altyapı çalışmaları  tamamlandı. Halit Erzincan tarihinin Paşa, Cumhuriyet,İzzet en büyük projesi Pasa mahallelerinde ise çalışmalar devam edilerek bilmen 35 yor Proje kapsamında Milyon Avro bütçeli elektrik, telefon proje, Erzincan'ın yeraltına alınması  ve kablo tv, doğalgaz Belediyesi, Avrupa çalışmaları da Birliği, Çevre ve yürütülüyor. 


Şehircilik Bakanlığı Erzincan tarihinin tarafından finanse bilinen 35 Milyon Avro ediliyor, bütçeli proje, Erzincan Belediyesi, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Cansuyu projesi tamamlandığında su şebekesindeki %65 oranındaki kayıp Avrupa Standartlarında kabul edilen %5 seviyelerine inecek ve yaklaşık 1 milyon 800 bin TL lik elektrik tasarrufu sağlanmış olacak. 


Proje ayrıca atık su ve arıtma tesisin yenilenmesini de kapsıyor. Su kaynaklarının yenilenmesi ile ilgili de çalışmalar yürüterek içme suyu barajı planlama çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, projenin en önemli kısımlarından olan su deposu inşaatında ise büyük ilerlemeler kat etti. İçme suyu barajı ve alt yapı çalışmalarının bitirilmesi ile Erzincan daha sağlıklı ve daha ucuz maliyetli suya kavuşacak ve şehrin altyapısı tamamen yenilenmiş olacak.Cansuyu projesi çalışmalarını önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.


Hürses 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri