18 / 04 / 2024

Ereğli'deki liman başkanlığı yerine 'Sevgi Parkı' yapılacak!

 Ereğli'deki liman başkanlığı yerine 'Sevgi Parkı' yapılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Liman Başkanlığı'na ait binayı satın alan Ereğli Belediyesi, binanın bulunduğu alana sevgi parkı kurmak için çalışmalarına başladı. Başkan Posbıyık, sevgi parkı hakkında açıklamalarda bulundu...



Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski Liman Başkanlığı Binası'nın da bulunduğu alanda 'Sevgi Parkı' projesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Posbıyık, Liman Başkanlığı Binası'nın yıkımından önce gazetecilere yaptığı açıklamalarda, yapılacak parkın her hangi bir işletmeciye verilmeden, halkın genel kullanımı için düzenleneceğini belirtti. Parkın düzenlemesinde vatandaşlardan gelen taleplerin de göz önünde bulundurulduğunu ifade eden Posbıyık, "Gördüğünüz alan Liman Başkanlığı idi. Liman Başkanlığı buradan yeni binasına taşındı. Taşınma gerçekleştikten sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Bu alanın yeşil alan olmasını istedik. Bu üsteki binayı da Mal Müdürlüğü'nden belli bir bedel karşılığı satın aldık. Şu anda binanın yıkımını gerçekleştirmek için buradayız ve yıkımını birlikte izleyeceğiz. Hemen yanındaki Sahil Sıhhiye Binası da, mülkiyeti kendilerine aitti. Onlarla görüşmeler yapmak suretiyle 450 milyar liraya o mülkiyeti de satın aldık. Hemen kendileri yer buldular, sanırım öğretmenevinde yer kiraladılar. Yakında taşınacaklar, taşındıkları zaman o binayı da yıkacağız. Orasını da yeşil alan olarak kullanacağız. Yaklaşık bin metre kare bir alan çıkıyor ortaya. Buradaki amaç ne? Görüş mesafesini kesmemek. Deniz görüş mesafesiyle aralarında bina olmasın diye uğraşıyoruz. Onun için bu fedakarlıkları yapıyoruz ve hemen arkamda görünen projeye geçeceğiz. Buraya bir sevgi parkı yapıyoruz. Yaklaşık bin metre karelik bir alanda oturma yerleri, süs havuzu, ağaçlar, çocuk parkı ve bebek bakım odası yapıyoruz. Halkımızdan talepler geliyor, sahilde gezerken, affedersiniz, çocuğumuzun altını değiştirmek için yer bulamıyoruz. Veya emzirmek için yer lazım. Bu konuda çok büyük bir talep var. Bu talepleri de dikkate alarak bu bölgede bir bebek bakım odası yapmaya karar verdik. Hemen hemen seviye düz olacak. O şekilde bir çalışma yaptı arkadaşlar. Merpenli iniş filan olmayacak ve Ereğli'ye yeni bir alan kazandıracağız." şeklinde konuştu.


Posbıyık, 'Sevgi Parkı' adı altında gerçekleştirilecek projenin amacının halka dinlenebileceği bir alan kazandırmak olduğunu dile getirirken, alanın müstecire verilmeyeceğini ve parkın tamamen ücretsiz olacağını söyledi. Posbıyık'ın açıklamalarının ardından, Belediye Fen İşleri'ne ait iş makineleriyle eski Liman Başkanlığı binasının yıkımına başlandı. Başkan Posbıyık, belediye başkan yardımcıları Nezih Anıl ve Özkan Özyağcı ile bazı daire müdürleri yıkımı bir süre izledi.



Gündem Ereğli



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri