28 / 03 / 2024

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kurulan 3 yeni ünite hizmete açıldı!

 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kurulan 3 yeni ünite hizmete açıldı!

Orta Anadolu’ nun sağlık üssü konumundaki Kayseri’ de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi’ne 5.5 milyon TL’lik harcamayla kurulan 3 yeni ünite hizmete açıldı...



Orta Anadolu’nun sağlık üssü konumundaki Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi’ne 5.5 milyon TL’lik harcamayla kurulan 3 yeni ünite hizmete açıldı. 


Son teknolojik cihazlarla donatılan 3 yeni ünitenin açılışı için Erciyes Üniversitesi’ne gelen Vali Orhan Düzgün, burada Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve öğretim üyeleri tarafından karşılandı. 


İlk olarak Gevher Nesibe Hastanesi bünyesinde kurulan Nükleer Tıp Ünitesi’nin açılışını gerçekleştiren Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin gerek laboratuvarları, gerek araştırma merkezleri, gerekse tıpta yenilikleri takip etmesi bakımından Türkiye’nin en gözde üniversite hastanelerinden birisi olduğunu söyledi. Aynı zamanda, Orta Anadolu’da sağlığın merkezi konumunda olan hastanede, Kayseri ve çevre illere sağlık hizmeti verilmesi yanında, yurt dışından da hastaların başvurarak tedavisini yaptırmasının hastanenin ne kadar kaliteli bir hizmet verdiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirten Düzgün, bu durumun Kayseri adına son derece sevindirici olduğunu anlattı. 


Vali Düzgün, “Yeni yapılan ünitelerde, son teknoloji ürünü cihazların kullanılacak olması, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eğitim görmüş hocalarımızın da bilgilerini, bu cihazlarla birlikte en iyi şekilde değerlendirecek olması memnuniyet verici. Ben, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 


Açılışın ardından, Nükleer Tıp Ünitesi’ni gezen Vali Düzgün, Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kula’dan, üniteye yeni alınan ve vücut içini görüntülemeyi sağlayan Gama Kamera cihazları hakkında bilgi aldı. Vali Düzgün, Vasküler ve Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nin de açılışını yaparak, Türkiye’de sadece 3 merkezde bulunan Anjiografi cihazını Prof. Dr. Nevzat Özcan’ın verdiği bilgiler eşliğinde inceledi. Son olarak, Endoskopik ve Endobronşiyal Ultrasonografi Ünitesi’nin açılışını yapan Vali Düzgün, Prof. Dr. Şebnem Gürsoy’dan, hem ünite hakkında hem de son teknoloji ürünü Hibrit Anjiyografi Cihazı hakkında bilgi aldı. 


Vali Düzgün, incelemelerin ardından yaptığı kısa değerlendirmede, “Üniversite hastanemizin tıptaki son teknolojik cihazlarla donatılması gerçekten insana gurur veriyor. Üniversite hocalarımız, teşhis ve tedavide bu cihazları kullanarak vatandaşlarımıza çok daha kaliteli hizmet sunabilecek.” diye konuştu. Vali Düzgün, tedavi ya da ziyaret amacıyla hastanede bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. 



Bugün





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura