29 / 03 / 2024

Elazığ Kültür Parkı ne zaman açılacak?

Elazığ Kültür Parkı ne zaman açılacak?

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük ve kapsamlı Kültür Park’ı bitme aşamasına geldi. Elazığ’da 180 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve sadece yüzde 3’ü kapalı alana sahip olan Kültür Park 25 Mayıs’ta açılacak.


Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan bölgenin en büyük ve kapsamlı Kültür Park’ı bitme aşamasına geldi.

Elazığ’da 180 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve sadece yüzde 3’ü kapalı alana sahip olan Kültür Park 25 Mayıs’ta açılacak. 500 kişilik ekibin bitirmek için çalıştığı Kültür Park’ta, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcıları Sedat Karataş, Kazim Özgür ve Mahmut Varol’la birlikte incelemelerde bulundu. Yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmalarında da sona gelinen Kültür Park’ta incele yapan Başkan Yanılmaz, fidan dikerek çalışmalara da katıldı.

Kültür Park’ın şehrin, merkezi noktasını dinlenme alanı olarak Elazığlıların hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Yanılmaz, "Yeşilin tonlarıyla bezenen Kültür Park, halkımızın vazgeçilmezi olacaktır. Türkiye’nin sayılı dinlenme tesisleri arasında yer alacak olan Kültür Park, yüzde 62’lik orana sahip yeşil alanı, göleti, camisi, spor kompleksi, yürüyüş ve koşu yolları, bisiklet yolları, ikiz lokantası, kafeteryaları, seyir terası, otoparkı, festival alanı, oyun parkları ve gül bahçeleriyle şehrimize nefes aldıracaktır. Hemşehrilerimiz bu dev kompleks içinde dinlenecekler, spor yapacaklar, yemek yiyecekler, ibadetlerini yapacaklar, çocuklarıyla vakit geçirecekler. Kısacası gönüllerinden geçen her şeyi yaşayacakları bir yaşam alanı olacak ve Elazığlı Kültür Park’ta, şehrin merkezinde nefes alacak" dedi.



Hürriyet