29 / 03 / 2024

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete başladı!

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete başladı!

Darıcı mahallesinde hizmete giren Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali gösterişli bir törenle açıldı.Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ‘ Yıllardır özlemi çekilen ve açılışını yaptığımız çağdaş ve modern terminal Düzce’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacaktır’ dedi.



Darıcı mahallesinde hizmete giren Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali görkemli bir törenle açıldı. Terminal alanı içinde yapılan törende konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ‘ Yıllardır özlemi çekilen ve açılışını yaptığımız çağdaş ve modern terminal Düzce’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacaktır’ dedi.


Darıcı mahallesinde 31 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, Düzce protokolü ve vatandaşlar katıldı. Düzce Belediyesi Mehter takımı ve Halk Dansları Topluğunun gösterileri ile başlayan açılış protokol konuşmaları ile devam etti. Terminalin Düzce’nin 50 yıllık ihtiyacını karşılaşacağını belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “  Bugün çok önemli gün… Yüksek kapasiteli bir otobüs terminalinin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Yıllardan beri bunun eksikliğini yaşıyoruz. Depremden sonra ilk otobüs terminali asar kenarında sonra da çoban mevki alanına taşıdık, çok yetersiz bir yerdi. Otogar şimdi bu muhteşem alanda hizmet verecek.  50 yıllık ihtiyacını karşılayacaktır. Otobanı tamamladığımız da bir eksiklik daha giderilecektir. Düzce merkezden otobana çıkışı sağlayacağız. Düzce’ye gelen misafirlerimizin ilk karşılandığı ve ilk hizmetin sunulduğu mekân olan otogarımız, çağdaş standartlarda hizmet edecek, şehrin imajına da önemli katkı sağlayacaktır. Terminalimiz gerek ölçeği, gerekse mimari tasarımı açısından bölgemizin örnek otogar komplekslerinden biri olarak gösterilecektir.”


Düzce Valisi Zülkif Dağlı da konuşmasında Düzce’deki trafik rakamlarını dile ve şunları söyledi “ Düzce’de 105 bin kayıtlı araç bulunuyor. D-100’den de günde 13 bin araç geçiyor. Otobandan ise günde 25 bin araç geçiyor. Bayramlarda bu sayılar ikiye katlanıyor. Bu terminal için emeğe geçenlere teşekkür ediyorum.” Kürsüye son konuşmacı olarak gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin çok önemli bir eksikliğinin giderildiğini ifade etti. Bakan Özlü konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “  Uzun yıllardır beklenen açılışı gerçekleştiriyoruz. Milletvekilliğim dönemimde bölge ile ilgili 5 sorun öne çıkmıştı. Bunlar Hastane, kalıcı konutlardaki atıl işyerleri, kültür merkezi, terminal ve otoban bağlantı yolu. Tüm bu sorunları bir bir çözüyoruz. Sorunların çözülmesi ile birlikte Düzce’nin çehresi değişiyor. Terminalin hayırlı olmasını diliyorum.”


 TERMİNAL


Düzce’nin merkez TEM Otoyol bağlantısının sağlanması ve yolcu sirkülasyonunun çok daha düzenli ve kolay sağlanması amacıyla tasarlanan Şehirler arası Otobüs Terminalinin toplam inşaat alanı 7 bin 118 metrekare olurken toplam parseli 31 bin 500 metrekareyi kapsıyor.


9 Milyon 350 bin lira maliyetle yapılan Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 21 araçlık şehirlerarası otobüs peronu ve otobüslere ait 13 adet park alanı, 52 araçlık minibüs peronu ve bu minibüslere ait 33 araçlık park alanı ile ulaşım hizmeti verecek. Yapı içerisinde konumlandırılan 17 adet bilet gişesiyle 17 ayrı firmaya ev sahipliği yapacak.


Vatandaşların kullanımı için tahsis edilecek 69 araçlık otopark, 4 adet büfe, 1 adet kafeterya,3 adet dükkan, Bayan ve Erkek mescitleri ile 700 metrekarelik bekleme salonunu bünyesinde barındıran Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminali 4 bin metrekare yeşil alan, 17 bin 665 metrekare asfaltlanmış alana sahiptir.



Düzce Belediyesi