19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da stadın yerine AVM yapılmasına tepki gösterildi!

 Diyarbakır'da stadın yerine AVM yapılmasına tepki gösterildi!

Diyarbakır' daki Atatürk Stadı’ nın yerine alışveriş merkezi yapılması projesine tepki gösteren Yerel Gündem 21 Kent Konseyi bileşenleri stat önünde insan zinciri oluşturarak eylem yaptı...



Diyarbakır Atatürk Stadı’nın yerine alışveriş merkezi yapılması projesine tepki gösteren Yerel Gündem 21 Kent Konseyi bileşenleri stat önünde insan zinciri oluşturarak eylem yaptı.


Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Atatürk Stadı önünde toplanan Yerel Gündem 21 Kent Konseyi bileşenleri, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla eylem yaptı. Burada toplanan grup adına açıklama yapan Diyarbakır Kent Konseyi Spor Meclisi Sözcüsü Metin Kılavuz, 0-24 yaş arası 500 bin kişinin yaşadığı Diyarbakır'da yeteri düzeyde spor tesisi bulunmadığını belirterek, bu sıkıntı yaşanırken, stadın bulunduğu parselin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca plan değişikliğine gidilerek, konut ve ticaret alanına dönüştürüldüğünü söyledi. "Plan değişikliği yapılan alan şehrin trafik ve yapı yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgedir" diyen Kılavuz, “Bu kadar imar yoğunluklu bir alanda, nefes borusu olan stadın bulunduğu alanın betonlaştırılması şehrimizin nefessiz kalması anlamına gelecektir. Kamu yararı gözetmeyen, hukuka aykırı AVM projesinin derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Mevcut stadın spor, sosyal ve kültürel alan olarak ilin ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlemesini istiyoruz. Stadı betonlaştıran kararın bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.


Stadın yerine cami yapılacağı sözünün verildiğini kaydeden Kılavuz, “Buna kesinlikle karşı değiliz. Bu karar bir kez daha şunu ifada etmektedir. Merkezi idare yerelin bilgisini, ihtiyaç ve yönetim mekanizmalarını ve hassasiyetlerini görmezden gelen bir yaklaşım ile Diyarbakır şehri adına Ankara'da masa başında karar almıştır. Bu karar anti demokratik ve hukuka aykırıdır. AVM projesinin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz. Stadın şehrin ihtiyacı olan spor, sosyal ve kültürel alan olarak düzenlenmesini istiyoruz. Biz cami yapılmasına da karşı değiliz. Halkın talepleri doğrultusunda değerlendirilmesini istiyoruz. Bölgede cami ihtiyacı varsa cami olarak da düzenlenebilir” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 5 dakika insan zinciri oluşturan grup daha sonra dağıldı.


Doğu Rehberi