28 / 04 / 2024

Denizli Şehir Hastanesi'nin yapımı ne zaman başlayacak?

Denizli Şehir Hastanesi'nin yapımı ne zaman başlayacak?

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, basın toplantısı düzenleyerek Denizli'de şehir Hastanesi'nin yapımına 3 ay içinde başlanacağını söyledi .


Türkiye 'de 2013 yılında çalışmalarına başlanan ve 2018 yılına kadar yapılacak olan 34 şehir Hastanesi 'nden birisi de Denizli'de yapılacak.


Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, basın toplantısı düzenleyerek Denizli'de şehir Hastanesi'nin yapımına 3 ay içinde başlanacağını söyledi ve Şehir Hastanesi ile ilgili bilgiler verdi. Denizli II Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, basın toplantısı düzenleyerek Denizli'de 1000 yataklı şehir Hastanesi'nin yapımına 3 ay içinde başlanacağını söyledi. Arpacı "Daha önce Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlıı'nıın 'Denizli Sağlık Kenti' olacak diye ifade ettikleri hedefin ilk adımı atılmış olacaktır" dedi. 


Denizli'de son yıllarda yapılan sağlık yatırımları ile birlikte kurumların fiziki, teknoloji ve insan kaynakları yönünden gösterdiği gelişmelerin, Denizli halkına ve çevre illerdeki bölge halkına daha iyi hizmet vermesini sağladığını belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı "Bugünün 'Şehir Hastanesi' kavramı ile bir şehrin sağlık hizmetlerinin entegre olarak sürdürülebileceği, farklı ünitelerden oluşan bu kompleks yapıyı kastediyoruz. Bu nedenledir ki şehir hastanelerinin yerini l Dr. Şükrü Arpacı hastaneyi anlıyoruz. Ülkemizde 2013 yılında çalışmalarına başlanan şehir hastaneleri ile 2018 yılına kadar yapılacak olan 34 şehir seçerken ulaşım açısından, yerleştiği alanın büyüklüğü, gelişme açıklığı, altyapısı açısından şehrin bugününe ve yarınına hitap eden sağlık alanındaki hizmetleri entegre bir şekilde verilecek bir yer olarak tanımlıyoruz. Bundan sonra bir şehirde birkaç tane hastane de olsa, şehir hastanesi dediğimiz zaman orada o şehirde alınabilecek sağlık hizmetlerinin tamamının alındığı bir hastanesi ile yaklaşık 40 bin yatak kapasitesine ulaşılması hedeflenmektedir. Bu 34 şehir hastanesinde birisi de Denizli'de yapılacaktır. 


Denizli Şehir Hastanesi, 434.740 metrekarede yapılacak olup Üçler Karahasanlı Bölgesinde 3 ay içeresinde yapımına başlanacaktır. Yaklaşık 1 milyar TL maliyeti olacağı tahmin edilen hastanenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Şehir hastanesi, son derece modern yapıda, servisleri nitelikli odalardan oluşan, içerisinde en son teknoloji tıbbi cihazların bulunacağı depreme dayanıklı çevre dostu olan ve enerji tasarrufu sağlayan bir hastane olarak planlanmaktadır. Hastane 14 blokta, 115 onkoloji, 295 kardiyovasküler cerrahi, 102 kadın-doğum çocuk, 488 genel hastane (diğer branşlarda) olarak toplam 1000 yataklı olarak inşa edilecektir. Buna ek olarak hasta yakınlarının kalabileceği otel, otopark, spor alanları gibi farklı üniteler ile birlikte ve bir helikopter pistine sahip kompleks bir yapı olacaktır. Şehir hastanesinin ilimizin sağlık vizyonunu değiştirecektir. Sağlık sistemimize çok büyük katkılar sağlayacaktır. Aynı zamanda ilimizin sağlık turizm merkezi olması için yoğun çalışmalarda bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığımız sağlık turizmine ayrı bir önem vermektedir. Bakanlığımızın 2014-2017 Stratejik Planında, nihai hedefi; " Türkiye'nin Bölgesinde Sağlık Alanında Kaliteli ve Ekonomik Hizmet Sunumuyla Sağlık Turizminde Lider Olmak" olarak belirlemiştir. Sağlık turizmi için ülkemize 2012 yılında 260 bin kişi gelmiş olup bu sayıyı, 2017 yılında 700 binlere, 2023 yılında ise 2 milyon kişiye çıkarmak olarak belirlemiştir. Sağlık turizminde önemli hedefleri olan ilimiz için şehir hastanesi yurt içi ve dışından talebi artıracak ekonomik anlamda ilimize değer katacaktır" açıklamalarında bulundu. 



Denizli