02 / 05 / 2024

Deniz Karataş: Kentsel dönüşümde vatandaş bilgilendirilmeli!

 Deniz Karataş: Kentsel dönüşümde vatandaş bilgilendirilmeli!

Deniz Karataş, kentsel dönüşüm çalışmaları için kamuoyu ve bürokrasi desteğini arkalarına aldıklarını dile getirdi.Karataş vatandaşın bilgilendirilmesinin en önemli ahenk taşı olduğunu da sözlerine ekledi..



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 'kentsel dönüşüm' çalışmaları için kamuoyu ve bürokrasi desteğini arkalarına aldıklarını, vatandaşın bilgilendirilmesinin en önemli ahenk taşı olduğunu söyledi. 


Kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yıkılıp yenilerinin yapılacağını kaydeden Karataş, "Halk 'Ben neden evimi yıkayım. Zaten geçim derdindeyim' diyor. Buradaki teşvikleri halka anlatmalıyız. Devletin aldığı maddi yardım kararı ev taşıma için 1200 TL, 18 ay boyunca kira için her ay 600 TL. Biz bakanlık yetkililerine Antalya bölgesi koşulları için 600 TL kiranın yeterli olmadığını söyledik. Artırılması gerektiğini vurguladık. Bu konuyla ilgili çalışma devam ediyor" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen 13 firmanın bina analizi için yetkilendirildiğini sözlerine ekleyen Karataş, "Yetkili firmalar binaları kontrol edecek. 


Orada yaşayanlara bina hakkında bilgi verecek. Bu kapsamda kentsel dönüşüm hakkında bilgi verecek. En önemlisi vatandaş evinin yenilenme aşamasında devletten alacağı kira desteğini, taşınma desteğini öğrenmiş olacak. Yeni evine geçip oturduğunda ise tamamen yenilenmiş bir evi olacak" diye konuştu


Antalya Akdeniz Manşet