19 / 04 / 2024

Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e arsa hediye edildi!

Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e arsa hediye edildi!

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda ayyıldızlı mayoyu giyen ve serbest stil 86 kiloda ikinci olup gümüş madalya kazanan Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e Çorum Belediyesi tarafından karşılama töreni düzenlendi.


Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda ayyıldızlı mayoyu giyen ve serbest stil 86 kiloda ikinci olup gümüş madalya kazanan Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'e Çorum Belediyesi tarafından arsa hediyesi verildi.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Anitta Otel önünde gerçekleşen törende Fatih Erdin, özel giydirilmiş bir pikaba bindirilirken, konvoyla İnönü ve Gazi Caddelerinde şehir turu attı. Erdin için, Belediye binası önünde de bir program düzenlendi. 


Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın renk kattığı törene; Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Alaca TSO Başkanı Gürser Şirin, Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekçam, Üçdutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, Çorum Belediyespor Amatör Branşlar Sorumlusu Mustafa Ercan, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, antrenör Ruşen Çetin, güreşçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Başkan Zeki Gül de 2010 yılında güreşe başlayan Erdin'in kısa süre içerisinde önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Gül, "Fatih Erdin kardeşimiz, küçük bir çocukken başladığı güreşin zirvesine çıkmıştır. Yıllar önce kulüp olarak 3-4 sporcumuz varken bugün serbest takımımız süper ligde, diğer takımımız birinci ligde mücadele ediyor. Çorum güreşini dünyaya tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Diğer güreşçilerimizden de dereceler bekliyoruz" ifadelerini kullandı.