29 / 03 / 2024

Çorum Osmancık Belediyesi büyük projelere hazırlanıyor!

 Çorum Osmancık Belediyesi büyük projelere hazırlanıyor!

Karataş, asfalt çalışmaları, sel ve su baskınlarına yönelik tedbir çalışmaları, Osmancık Kalesi Restorasyon Projesi, Dereboğazı Göleti İçmesuyu Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi gibi konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Çorum Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, düzenlediği basın toplantısında ilçede yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri ve haber ajanslarının ilçe muhabirleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen faaliyetler ve devam eden projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karataş, asfalt çalışmaları, sel ve su baskınlarına yönelik tedbir çalışmaları, Osmancık Kalesi Restorasyon Projesi, Dereboğazı Göleti İçmesuyu Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi gibi konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ilçede etkili olan sağanak yağışlarda son yılların en büyük yağış miktarının kaydedildiğini belirterek önemli derecede sel ve su baskınlarının yaşandığım ifade etti. Dere yataklanndaki yapılaşmanın ilçeyi tehdit eder boyuta geldiğini kaydeden Karataş, sel baskınlarına yönelik alt yapı çalışmalarına başladıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. İlçenin sel baskınlarından korunması için Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin son aşamasına geldiğini ifade eden Karataş; "Sel baskınlarına gerçek anlamda köklü çözüm olacak bu proje şehir dışına açılacak büyük bir kaOsmancık Belediye Başkanı Karataş, makamında düzenlediği basın toplantısında belediyenin faaliyetlerini ve ilçenin geleceğine yönelik önemli projeleri değerlendirdi nalla sel sularının tahliye edilmesini amaçlıyor. Tillim Çayı ve Doğudereden gelen sel, yapılacak kanalla Dereboğazı Çayı üzerinden Kızılırmak'a sevk edilecek. Bu projede de sona gelindi. Önümüzdeki ay ihale edilmesi hedefleniyor, inşallah bu proje ile ilçemiz sel baskınlarından sonsuza dek kurtulacak" diye konuştu. 


DEREBOĞAZI İÇME SUYU GÖLETİ PROJESİ 

Başkan Karataş, Osmancık'm en önemli sorunlarından birisinin içme suyu olduğunu söyledi. Musluklardan akan suyun vatandaşlar tarafından içme suyu olarak tüketilmediğine dikkat çeken Karataş, içilebilir su projesine de başladıklarım belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte yürütülen Derbeboğazı İçme Suyu Göleti Projesinin de tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Karataş, "Proje kapsamında içme suyu göledi ile birlikte arıtma tesisi ve su depoları inşa edilecek. Proje son aşamasına geldi. Önümüzdeki yılın başlarında ihalesinin tamamlanıp inşaatına başlanmasını hedefliyoruz. Proje tamamlandığında sağlıklı içme suyu evlerimize kadar ulaşacak. İnşallah Osmancık içme suyuna kavuşacak" dedi. 



OSMANCIK KALESİNDE RESTORASYON 

Ankara programı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile de temaslarda bulunduğunu kaydeden Başkan Karataş, Osmancık Kalesinin restore edilerek turizme! kazandırılacağını ifade etti. Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ile birlikte proje dosyasını Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını belirten Karataş; "Osmancık Kalesinin restorasyon projesinde ihale öncesi güncellemeler yapılarak ihaleye haza- hale getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığına da gerekli destekler için başvuruda bulunduk. Önümüzdeki ay projeyi ihaleye çıkarmayı hedefliyoruz. Restorasyon projesi kaleye çıkış güzergahlarının düzenlenmesi, kalenin aydınlatılması, seyir teraslarının yapılması ve tarihi surların onarılmasını içeriyor. Bu proje tamamlandığında ilçemizin en önemli eserlerinden birisini turizme kazandırmış olacağız. ifadelerini kullandı. İlçe merkezinde geniş bir alanın riskli alan üan edildiğini hatırlatan Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kentsel dönüşüm yapma yetkisini aldıklarını belirtti. Yeni imar planı hazırlandıktan sonra Kentsel Dönüşüm ile ilgili proje çalışmalarının başlayacağını kaydeden Karataş, ilçenin nüfusunu ve değerini yükseltmeyi hedefleyen bü" proje ile büyük bir dönüşüm yapılacağım sözlerine ekledi. 


Günboyu




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri