28 / 03 / 2024

Çorum Kentpark hizmete hizmete girdi!

Çorum Kentpark hizmete hizmete girdi!

Çorum Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Kentpark projesi tamamlanarak hizmete açıldı. İşte detaylar...


Çorum Belediyesi tarafından 50 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Kentpark projesi hizmete açıldı. Projenin içerisinde bitkiler bahçesi, mesire alanı, futbol, basketbol ve tenis sahası, gösteri ve konser alanı ve 500 araçlık otopark bulunuyor.


213 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Kentpark'ın içerisinde renkli bitkiler bahçesi, mesire alanı, futbol, basketbol ve tenis sahası, gösteri ve konser alanı ve 500 araçlık otopark bulunuyor.


Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 50 milyon lira yatırımla kurulan Kentpark'ta bölgenin en büyük yapay göleti yer alıyor. Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları, AK Parti, CHP ve MHP’li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Kentpark’ta incelemelerde bulundu.




Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kentpark projesi ile yakından ilgilendiğini ve son Çorum ziyaretinde de kendisine Kentpark'ın bir an evvel bitirilmesi konusunda talimat verdiğini hatırlattı. Gül, "Aydın'daki kongrenin ardından Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmede de bana Kentpark'ı sordu. Kendilerinin bilgisi ve himayesinde 24 saat esasına dayalı çalışarak parkımızı tamamladık” açıklamasında bulundu.



Kentpark'ın Çorum'un prestij projelerinden biri olduğunu vurgulayan Gül, "İhaleyi kazanan ilk firmanın işi belirtilen süre içinde tamamlayamamasından dolayı ikinci kez ihaleye çıktık ve 213 bin metrekarelik parkımızın yüzde 78'ini son 6,5 ay içinde tamamladık. AK Parti Çorum Milletvekilimiz ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan’da parkın bittiğini Sayın Cumhurbaşkanımız’a iletti ve açılışa davet etti. Şimdi en büyük arzumuz, buranın resmi açılışını Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yapmak” şeklinde konuştu.