03 / 05 / 2024

Çorum Gülabibey Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmete açıldı!

 Çorum Gülabibey Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmete açıldı!

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "2002 yılında Türkiye'de 4 milyon 600 bin diş muayenesi yapılırken bugün bu rakam 32 milyon 200 bin seviyesine ulaşmıştır" dedi...




Çeşitli açılış ve kutlama programlarına katılmak üzere Çorum'a gelen Kafkas, Gülabibey Mahallesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin açılış törenine katıldı. 


Kafkas, burada yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının yeni dönemdeki temel amacının insanların hasta olmaması olduğuna vurgu yaparak, "Sağlık Bakanlığının yeni dönemde, yeni anlayışıyla temel amacımız, insanımız hasta olmasın. Kirlettiğiniz bir çevreyi temizleyebilirsiniz ama çevreyi kirletmemek daha esas olmalı. Biz insanımızın hastalığını tedavi etmeden önce insanımız hasta olmasın, onun gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.


Türkiye'de 2002 yılından bugüne kadar sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nin de bu kapsamda büyük bir sağlık talebini yerine getirdiğini belirten Kafkas, şunları kaydetti:


"Türkiye'de 2002'de, 2 bin 438 diş hekimi, Sağlık Bakanlığı'nın bin 400 diş üniti var. Yani Türkiye'nin sanki imkanı yok... Doktoru yetiştiriyorsunuz, bir yere tayin ediyorsunuz, o hekime bir de diş üniti verin de kendisine öz güven olsun ve insanların tedavisine gayret göstersin. Vardiya usulü çalışıyorlardı. Bugün Allah'a şükür hekim sayımız 7 bin 526'yı geçti, 7 bin 150 tane de diş ünitimiz var. O gün Türkiye'de bir tane diş hastanemiz, 13 tane ağız ve diş sağlığı merkezlerimiz vardı. Bugün 131 tane ağız ve diş sağlığı merkezi ve 6 tane de ağız ve diş sağlığı hastanemiz var ve 735 tane de ağız ve diş sağlığı polikliniğimiz mevcut. 2002 yılında Türkiye'de 4 milyon 600 bin diş muayenesi yapılırken bugün bu rakam 32 milyon 200 bin seviyesine ulaşmıştır. Yani 4 milyondan 32 milyona çıkan inanılmaz büyük bir rakam görüyoruz. Onun için bu hizmeti götürürken insanlar artık gitsin kuyrukta beklesin, uzağa gitsin yok."


Hastanelerden sıra alamayan vatandaşların olduğu Türkiye'den evde sağlık hizmetlerinin sunulduğu Türkiye'ye gelindiğini vurgulayan Kafkas, bu konuda da yeni bir çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. Yeni dönemde belediyelerle işbirliği yapılarak evde sağlık ve evde bakım hizmetlerinin yeni bir konsepte kavuşturulacağını dile getirdi.


- "Milletin talimatını başımız üzerinde biliriz"


AK Parti iktidarının sadece siyaseti temize çekmediğini, hizmet yarışı verdiğine dikkati çeken Kafkas, "Artık milleti önceleyen AK Parti iktidarları, Türk siyasetini nasıl temize çekmişse, bürokratik anlayışı ve hizmet anlayışlarını da o kadar temize çekti ve yeniden dizayn etti. Geldiğimiz noktada inandığımız, iki günü eşit olanın zarar ettiği olgusudur. Bizim temel öğretimiz budur. Yaptığımız hizmetler bizim açımızdan yeterli olmaz. Her gün yenilikçi bir yaklaşımla yeni neler yapabiliriz, hayatın üzerine, yaptıklarımızın üzerine neler koyabilirizdir. Onun için de bu milletin emrinde ve hizmetindeyiz. O nedenle bize bir tek talimatı millet verir. Biz milletin talimatını başımız üzerinde biliriz. Onun emrinde oluruz, onun emrinde olmaktan onur duyarız" ifadelerini kullandı.


- "Kimse bize ayar yapamaz"


Bu milletin ayarlarının, bu ülkenin fabrika ayarları olduğunu ifade eden Kafkas, milletin ve bu ülkenin ayarlarını bozmak isteyen insanların var olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:


"Kimse bize ayar yapamaz. Bu milletin ayarlarının bu ülkenin fabrika ayarları olduğunu, bunu kimsenin bozamayacağını herkes bilmeli. Şu 12 yıllık süreçte bu konuda girişimde bulunan birçok insan oldu. Allah'a şükür Başbakanımızın hani bize öğrettiği, o ustanın öğrettiği güze bir laf var ya, 'dikleşmeyeceğiz ama adam gibi dik duracağız'. Onun önderliğinde dik durarak, Türk milletinin onurunu, haysiyetini, dünya milletler topluluğunda layık olduğu yere taşıma konusundaki bu azimli yürüyüşümüz devam edecektir."


Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile beraberindeki Vali Sabri Başköy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve diğer davetliler Gülabibey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Polikliniği'nin açılışını gerçekleştirdi.


Polikliniği gezerek doktorlar ve vatandaşlarla sohbet eden Kafkas, daha sonra yapımı devam eden Çorum Şehir Hastanesinin inşaatına giderek burada incelemelerde bulundu.



AA