28 / 03 / 2024

Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şubat'ta hizmete açılacak!

 Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şubat'ta hizmete açılacak!

Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şubat'ta hizmete açılacak. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, depreme dayanıksız olan Karşıyaka Devlet Hastanesi'ni de Çiğli'deki yeni hastane bünyesine taşıyacaklarını, Karşıyaka'daki hastanenin bir binasında poliklinik hizmetinin süreceğini söyledi.


Çiğli ve çevresinde yaşayan vatandaşlara sağlık hizmeti sunacak olan 517 yatak kapasiteli Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapılarını 2015'in Şubat ayında açacak. Hemen her branşta ameliyat ve tedavilerin yapılacağı hastane için, 120 yataklı yoğun bakım ünitesi hazırlandı. Ayrıca hastanede 112 poliklinik odası ile pek çok hastalıkta ayaktan takip ve tedavi yapılabilecek. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, depreme dayanıksız olan Karşıyaka Devlet Hastanesi'ni de Çiğli'deki yeni hastane bünyesine taşıyacaklarını, Karşıyaka'daki hastanenin bir binasında poliklinik hizmetinin süreceğini söyledi. Prof. Dr. Dilek, "Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için 'sağlığınız kutluluğumuzdur' anlayışıyla çıktığımız yolda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Hastanenin, bölge halkına önemli bir sağlık hizmeti sunacağı inancındayım" dedi. 

İnşaatına 2011 yılında başlanan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, 70 bin 197 metrekarelik alanda hizmet verecek.


23 bloktan oluşuyor 

23 bloktan oluşan hastanede 19 süit oda, 153 tek kişilik oda, 111 çift kişilik nitelikli oda bulunacak. Ayrıca kurumda 4 yatak kapasiteli mahkum koğuşu da bulunacak. Prematüre, yeni doğan, koroner, kardiyovasküler cerrahi, yanık ve transplantasyon alanlarında toplam 112 yatak kapasitesi ile yoğun bakım hizmeti verilecek hastanede 17 yataklı Yanık Ünitesi de faaliyet gösterecek. 16 ameliyathanenin yer alacağı hastanede 2 anjiyo salonu bulunacak. 


Yürüyen merpen yapıldı 

112 tane poliklinik odası ile ayaktan tedavi görecek hastalara da hizmet verilecek olan hastanede endoskopi, EKO ve ultrason tetkikleri, röntgen, MR, BT, Dopler USG odaları da bulunacak. 17 yataklı Diyaliz Merkezi'nin yer alacağı hastanede, periton diyaliz hizmeti de verilecek. Hastanede ayrıca Kemoterapi Birimi ve Fizik Tedavi Merkezi de yer alacak.

300 kişilik konferans salonu, kreş, toplantı salonları ve kütüphane gibi sosyal yaşam alanlarına da yer verilen binada 17 asansör çalışacak. Katlar arasındaki ulaşım için ayrıca yürüyen merpen kullanılacak.



Yeni Asır