28 / 03 / 2024

Çatalca'nın köylerine tapu geliyor!

Çatalca'nın köylerine tapu geliyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ve İlçe Başkanı Selim Güçbilmez tapusuz mahalleler ile ilgili kanun teklifini okuyarak "Tapular geliyor inşallah" açıklamasını yaptı...


AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati Çatalca'da bir dizi etkinliğe katıldı. Programına İlçe SKM Başkanılığının düzenlediği ve muhtarlar ile STK başkanlarının katıldığı toplantı ile başlayan Nebati tapusuz köylere verdiği müjde ile büyük alkış aldı. Asıl alkışı 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca ve İlçe Başkanı Selim Güçbilmez'in hak kettiğinin altını çizen Nebati "Keşke şu an bu müjdeyi Tülay hanımefendi verseydi. Gerçekten hakkını vermek lazım. Bizler onu takip ettik. Getirdi önümüze koydu. Ve bizde imzaladık" dedikten sonra yasa teklifine imza atan milletvekillerini tek tek okudu. 


130 yıllık mağduriyet bitecek

Yasa teklifinin ne olduğunu tam metni ile okuyan Nurettin Nebati, “Bu yasa teklifi ilk torba yasada yasalaşmış olacak. Maddeyi isterseniz olduğu gibi sizlere okuyayım. 'Bu madde ile 4706 sayılı kanunun geçici 22 maddesinde yapılan düzenlemeyle İstanbul ili Silivri ilçesi Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere köyleri ile Çatalca ilçesi Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık köyleri yerleşim alanları, Çatalca İlçesi Binkılıç Mahallesi'nde bulunan üzerinde vatandaşlara ait ev, ahır ve müştemilatları bulunan ve yüz ölçümü 5000 metre kareye kadar olan hazineye ait taşınmazlar ve yüz ölçümü daha büyük olan taşınmazlar, ifrazı olan en fazla 5 bin metre kare olan kısmının 19 Temmuz 2003 tarihinden önce kullanılır olması ve kullanımı halen devam etmesi kaydı ile ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idareye başvurması halinde, kullanıcılarına veya bunların kanuni haleflerine rayiç bedel üzerinden satılabilmesi imkanı getirilerek bu köyler ile  mahalle halkının 130 yıldır süren mülkiyete ilişkin mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanmıştır.' İşte arkadaşlar kanun teklifi bu. Bu kanun teklifi ile     130 yıldır tapu sorunu yaşan halkımızın mağduriyeti giderilecektir. Başta da dediğim gibi hem Tülay hanım hem de her iki ilçe başkanının bu konuda çok büyük emekleri var" dedi.


Derdimiz bu ilçeye hizmet etmek

AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez de yaptığı konuşmada, “Ben bu ilçede görev yaptığım süre içinde hiç bir zaman o köy şu partili bu köy şu partili demedim. Ve elimden geldiği kadar dedirtmedim. Bu ilçeye gelecek hiçbir hizmetin önünü kesmedim, kestirtmedim. Bundan sonra da bu yolda devam edeceğiz. Bizim derdimiz bu ilçeye hizmet etmek. Hizmet getirmek. İşte muhtarlarımız burada. Bize ne zaman gelseler, ne zaman arasalar asla geri çevirmeden gereğini ya yaptık, yada yapabilmek için tüm gayretimizi sarf ettik. 130 yıllık bir sorun çözülüyor” ifadelerini kullandı ve başta Kaynarca olmak üzere teklife imza atan tüm vekillere teşekkür etti.


Biz ne dediysek o!

Rayiç bedel üzerinden hesabın yapılması ile birçok vatandaşın bu tapuları alamayacağını söyleyen bazı muhtarlara da cevap İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, "2B'ler de yüksek fiyatlı olacak diyenler oldu. Ancak biz ne dediysek o fiyatlar açıklandı. Sakın kimse aceleci olmasın. Kim sizlere ne derse inanmayın. Doğrusunu bakanlığımız açıklar. Bizler de sizler ile paylaşırız" dedi. Toplantıya Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, meclis üyeleri, STK başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.



Gazetem İstanbul