27 / 04 / 2024

Çanakkale'ye gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çanakkale'ye gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın isteğiyle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başladı. Bölgenin kurulacağını ÇTSO Başkanı Bülent Engin açıkladı...


Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın isteğiyle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalara başladı. Bölgenin kurulacağını ÇTSO Başkanı Bülent Engin açıkladı. Şehirdeki mevcut organize sanayi bölgesinin ihtiyaçlara cevap veremediğini belirten Engin, bu önerinin Vali Çınar'dan geldiğini açıkladı: "Kentin bütün daire amirleri, yerel birimleri ve sivil toplum kurumlarının katılımıyla yapılan toplantıda, sayın valimizce odamıza bir görev tevdi edildi."


Çanakkale peyniri ve zeytinyağının gerçek birer dünya markası olması, bütün dünyaya ihraç edilebilir kalite ve standarta ulaştırılması amacıyla gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlatmalarının istendiğini aktaran Engin, "Bu çalışmayla birlikte ihracat hedeflenen bütün ülkelerden, Çanakkale peynir ve zeytinyağı gıda sertifikalarını da almayı hedefliyoruz. Çanakkale’nin ilk OSB deneyimi, kuruluş ve amaçlarına karşılık verememiştir. Havaalanı pistinin istikameti ve bütün uçakların kanat genişlikleri belli olmasına rağmen belli olmayan bir şekilde Çanakkale OSB, mania kısıtlaması altında bırakılmıştır. Daha kuruluşunda böyle bir kısıtlamayla kent ekonomisinin gelişiminde söz sahibi olamamıştır. Bu nedenle sayın valimizce odamız öncülüğünde başlayacak gıda ihtisas OSB çalışmasının, Çanakkale için önemli bir şans olacağını düşünmekteyim. Konunun bütün taraflarını buluşturarak, uzman danışmanlardan yararlanarak ve geçmişte yapılan hatalardan dersler alarak, özellikle Çanakkale peyniri ve zeytinyağını da içine alan gıda ihtisas OSB’si kurulması için var gücümüzle çalışma başlatacağız." şeklinde konuştu.


Sanayi Gazetesi