29 / 03 / 2024

Can Fuat Gürlesel: 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı yok!

 Can Fuat Gürlesel: 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı yok!

Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Türkiye'deki toplam 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı bulunmadığını, ruhsatı olan 50 yaş üstündeki 5 milyon konutun da kullanım ömrünü tamamladığını söyledi...


Uzmanların, 'Sanılandan yakın' dediği Marmara depremi öncesi korkutan uyarı geldi: Türkiye'de 50 yaş üzeri 5 milyon konut kullanım ömrünü tamamladı. 


İtalya'da 12 milyar dolarlık hata GYİAD'ın toplantısında hazır bulunan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ise şunları söyledi: İtalyan Hükümeti Sicilya'da önemli bir kentsel dönüşüm hamlesi başlat tı ve kamulaştırma yapmak istedi. 


Ancak plan lı hare ket edilmediği için hükümet ciddi tazminatlar ödemek zorunda kaldı. Sicilya'daki hatalar zinciri İtalya'ya 12 milyar dolara mal oldu. 


MARMARA depreminin 14'üncü yılında çarpıcı tespit... Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Türkiye'deki toplam 19 milyon konuttan 10 milyonunun yapı ruhsatı bulunmadığını, ruhsatı olan 50 yaş üstündeki 5 milyon konutun da kullanım ömrünü tamamladığını söyledi. 


Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) düzenlediği 'Sektörel Toplantılar'ının ilkinde, gayrimenkul sektörü ve kentsel dönüşüme mercek tutuldu. 


10 MİLYONLUK CİDDİ RİSK GYİAD danışmanı Gürlesel, "Yapı ruhsatsız yaklaşık 10 milyon konut ciddi risk oluşturuyor. 9-9.5 milyon ruhsatlı konutun yarısı 19601970'li yıllarda yapıldı. 1415 milyon konut yenilenmeli" dedi. 


Akşam Gazetesi