18 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Büyükçekmece'de ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Büyükçekmece’de bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar yıkılıyor. Belediye ekipleri ruhsatsız binalar için sabah erken saatlerde çalışmalara başladı.


Büyükçekmece Belediyesi tarafından bölgede bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar sabah erken saatlerde tek tek yıkıldı. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi.


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çakmaklı ve Eskici köylerinde bulunan arazilerde ellinin üzerinde imarsız ev ve konteynır olduğu ihbarını alan ekipler çalışmalara başladı. Önceden adresleri belirleyen ekipler, olay yerinde çalışmalara başladı. 


Çalışmaların ilerleyen günlerde de devam edileceği belirtilirken, ev sahipleri ile ekipler arasında da zaman zaman gergin anlar yaşandı. Yıkım çalışmaları ise Drone ile havadan da görüntülendi.


Yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdür Yardımcısı Argun Saygı, “İmar barışı süresi içerisinde 2018 yılından önce yapılan binalar imar barışı kapsamına giriyordu. Bunu suiistimal eden vatandaşların yaptıkları kaçak yapılaşmalar ile ilgili çalışmaları tespit ettik. İmar Müdürlüğü olarak ilgili encümen ve yıkım kararlarını aldıktan sonra kararın uygulanması için şu anda bütün ekiplerimiz ile birlikte kaçak inşaatları yıkıyoruz. Şu ana kadar 52 tane var 26 tanesini bunların programa aldık. Diğerlerini ise bütün işlemler tamamlanmasından sonra yıkımlarını belediyemiz tarafından yapacağız. Büyükçekmece Belediyesi olarak vatandaşların yapmış olduğu kaçak yapılaşmaları ve suistimalleri yerinde bizler yıkım kararlarını uygulayarak gidereceğiz. Az öncede gördüğümüz gibi hasta anne babasını getirmiş bomboş inşaata. Vatandaş bir ajitasyon yaparım belki ikna ederim diye yapıyor ve ya hangi duygularla yaptığını bilmiyorum ama yıktırmamaktan yana. Biz sayın başkanımızın emri ile yıkım konusunda kararlıyız. İmar barışı kapsamında kalan diğer binalara zaten dokunmuyoruz. Bunu kötüye kullanan vatandaşların da yaptığı kaçak inşaatları yıkıyoruz” diye konuştu.