23 / 04 / 2024

Bursa'ya girişimci evi kazandırmak en büyük hedefimiz!

Bursa'ya girişimci evi kazandırmak en büyük hedefimiz!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile Uludağ Üniversitesi Ekonometri Topluluğu'nun düzenlediği Ekonomi Zirvesi'nde Bursaya Girişimci Evi kazandırılması gündeme geldi.


Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi nde düzenlenen Ekonomi Zirvesi'nin konuşmacıları arasında yer alan TOBB Bursa GGK Başkanı Kağan Yeşil, kurul olarak zirveye katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki gün süren Ekonomi Zirvesi'nin Türkiye ve Bursa ekonomisine değere katan nitelikli konuşmacılarıyla önemli bir zirve haline geldiğini ifade eden Yeşil, ''Zirvenin sonuç bildirgesini şimdiden merak ediyorum" dedi. 

Türkiye'nin son yıllarda sadece ekonomide değil, her alanda büyük ve köklü atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Yeşil, ''Gençler ve genç girişimciler olarak ülkemizin 2023 başta olmak üzere 2051 ve 2071 hedeflerini bizler gerçekleştireceğiz. Hükümetimizin desteğiyle 2016 yılında gençlerimize ve genç girişimcilerimize yönelik önemli teşviklerin hayata geçmesi uzun vadeli olarak bizleri umutlandırıyor. 2016 yılında girişimciliğin daha fazla arttığı ve her alanda konuşulduğu bir yıl olmasını arzuluyoruz" dedi. 


GİRİŞİMCİ EVİ KAZANDIRILACAK

TOBB Bursa GGK olarak, en büyük hedeflerinin BTSO'nun desteğiyle Bursa'ya bir Girişimci Evi kazandırmak olduğunu ifade eden Yeşil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Bursa GGK olarak, BTSO'nun desteğiyle kentimize bir Girişimci Evi kazandırmak en büyük hayalimiz ve hedefimizdir. 


Girişimci Evi projesiyle gençlerimizi ve işadamlarımızı tıpkı bu zirve gibi aynı çatı altında buluşturmayı amaçlıyoruz. Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluklarının yanı sıra gençlerin olduğu her yerde biz de olacağız. Türkiye'nin ve Bursa'nın aydınlık ve güçlü yarınları için gençlerimiz ve genç girişimcilerimizin yanında olacağız." 


İŞADAMLARI 2016 YILINI KONUŞTU 

Ekonomi Zirvesi'ndeki oturumda "Türkiye 2016 beklentileri ve şirketlerin kur riskleri" ele alındı. TOBB Bursa GGK Başkanı Kağan Yeşil, TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aşçıoğlu, Ekometre Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Sertalp ve TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Onur, 2016 yılı ekonomik beklentilerini değerlendirdiler. Ekometre Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Sertalp; "2016 nın Çin'deki yavaşlama, jeo-politik etkenlerin baskısının daha çok hissedilmesi ile zor bir yıl olacak" dedi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan konuşmacılar Rusya Krizi, asgari ücret artışı, turizmde yaşanabilecek düşüşleri gündeme getirdiler.



Gazete Bursalılar Haber