20 / 04 / 2024

Bursa golf merkezi oluyor!

Bursa golf merkezi oluyor!

Turizm Bakanlığı'nın Türkiye genelinde tahsise açtığı taşınmazlar arasında Bursa'da da dört arazi bulunuyor. Buna göre turizm yatırımları kapsamında tahsise açılan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin termal ve golf turizmine açılması planlanıyor.


Turizm Bakanlığı'nın Bursa'da tahsise açtığı termal ve golf turizmine yönelik 268,7 milyon liralık yatırımla 4 milyon 118 bin 404 metrekarelik alanda 4 otel, bin 440 yatak kapasitesi öngörülüyor.Turizm Bakanlığı'nın Türkiye genelinde tahsise açtığı taşınmazlar arasında Bursa'da da dört arazi bulunuyor. Buna göre turizm yatırımları kapsamında tahsise açılan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin termal ve golf turizmine açılması planlanıyor. Toplamda 268,7 milyon liralık yatırım öngören tahsisin 194,8 milyon lirasını golf, 73,9 milyon lirasını ise termal turizm oluşturuyor. Biri 102, diğeri 92.8 milyon liralık yatırım tahmini yapılan iki golf tesisinde ise termal olanakların yanı sıra 18 delikli golf sahasının yer alması planlanıyor. Golf ve termal olarak ayrılan yatırımların toplam yatak kapasitesi bin 440, tahsis edilen toplam alan ise 4 milyon 118 bin 404 metrekare. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda girişimleri vardı. Geçen yıl Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin batı tarafında golf sahaları kurulması için adımlar attıklarını ifade etmişti. Bursa Golf Kulübü Başkanı Gürkan Kaya da Bursa'ya kazandırılacak 18 delikli uluslararası normlarda golf sahalarıyla kentin tanıtımına, turizm gelirlerinin artmasına ve spor kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlanacağını dile getirmişti.


Yalova'ya da tatil köyü tahsisi verildi

Tahsisler kapsamında Yalova'da da 39 bin 600 metrekarelik bir arazi otel-tatil köyü konseptinde turizm yatırımı yapılması için ayrıldı. 750 yatak kapasiteli bir tesisin yapılması için tahmini yatırım 77 milyon lira.


Türkiye'nin tek elektrikli golf aracı Bursa'da üretildi

Bursa'da 50 yıldır koltuk üretimi gerçekleştiren Pilot Taşıt Koltukları AŞ sahiplerinden Ahmet Özkılıç'ın girişimleriyle kurulan Pilotcar, 10 kişilik ArGe ekibinin 1,5 yıllık çalışması neticesinde yüzde 75 yerli ve elektrikli golf aracı üretti. 'Pilotcar' markasıyla Aralık 2012'de piyasaya sunulan golf aracı, kısa sürede dış piyasanın da ihtiyacına yanıt verebilen konuma ulaştı. 2 kişilik şekliyle tasarımına başlanan aracın; 4-6 ve 8 kişilik dizaynı ile 500 kilo yük taşıyabilen kamyonet ve içerisinde sedyenin bulunduğu ambulans modelleri de mevcut.



Dünya