27 / 04 / 2024

Bursa Elmasbahçeler spor tesisinin temeli törenle atıldı!

 Bursa Elmasbahçeler spor tesisinin temeli törenle atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 10 binayı kamulaştırılarak yıkmasının ardından Elmasbahçeler Mahallesi’ne kazandıracağı spor tesisinin temeli törenle atıldı. Böylece belediyenin kente kazandıracağı tesis sayısı 113'e çıkmış oldu...



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 10 binayı kamulaştırılarak yıkmasının ardından Elmasbahçeler Mahallesi’ne kazandıracağı spor tesisinin temeli törenle atıldı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kente kazandırdığı 113’üncü tesisin temelini Elmasbahçeler Mahallesi’nde attı. Bursa’nın en eski ve planlı mahallelerinden biri olmasına rağmen, okul alanı ve cami dışında hiçbir sosyal donatı alanı bulunmayan Elmasbahçeler Mahallesi’ne spor tesisi kazandırmak için çalışmaları iki yıl önce başlatan Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından düğmeye bastı. Yaklaşık 2 bin 200 metrekare alanlı 8 parsel üzerindeki 10 bina kamulaştırılarak, yıkıldıktan sonra spor tesislerinin yapılacağı alan ortaya çıktı. Mahalle gençlerin yıllardır hayalini kurduğu tesisin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ile mahalle halkının katıldığı törenle atıldı.


Kendisinin de Elmasbahçeler Mahallesi’nde doğduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en planlı mahallesi olmasına rağmen bölgede yoğun yapılaşma nedeniyle yeşil alan, spor tesisi, park gibi sosyal donatı alanlarının bulunmadığını söyledi. Yeni belediye binasının neden Elmasbahçeler’e yapıldığının konuşulduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Çünkü Elmasbahçeler Bursa’nın kalbi. 135 yıldır Bursa’nın belediye binası yok. Belediye binası olmayan Bursa’dan başka il yok. Neden buraya spor tesisi yaptığımızı soruyorlar. Eskiden boş arsalarda top oynuyorduk. Şimdi ise her taraf bina dolu. Gençlerin spor yapacağı, halkımızın nefes alan bir tek sosyal donatı alanı yok. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetten yana mahrum olan her yere ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ demişler. Biz de eserler bırakmaya devam edeceğiz. Elmasbahçeler’in bu hayalini gerçekleştirmek bize nasip oldu. İşin süresi 7 ay ancak biz 4 ayda bitirilmesini istiyoruz. Şimdiden bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da mahalle halkına seslenerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız hizmetleriyle size sahip çıkıyor. İnşallah 30 Mart’ta siz de ona sahip çıkacaksınız” dedi.


Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Cemal Vardar ise Elmasbahçeler’e kazandırılacak olan tesisin yanı sıra geçen 5 yılda spora kazandırılan tesisler sebebiyle tüm spor camiası adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Elmasbahçeler Mahallesi Muhtarı Mustafa Pamukçu ve Elmasbahçeler Spor Kulübü Başkanı Erkan Aydemir’de mahalleye kazandırılacak olan tesis nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ederken, Spor Kulübü Başkanı Aydemir, günün anısına Bakan Altepe’ye teşekkür etti.


Konuşmaların ardından butona basan Başkan Altepe ve protokol üyeleri, tesislerin temelini attı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi