25 / 04 / 2024

Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.


İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi. İzmirgaz olayla ilgili şikayetçi olurken, bölgede yaşayan vatandaşlar, "Böyle sorumsuzluk olur mu? Soma'daki facia gözümüzün önünde, bunlar ne yapmak istiyor?" dedi.


Bornova Yeşilova 4032 sokakta dün meydana gelen olayda İZSU'nun altyapı çalışmasını yürüten taşeron firmanın iş makinesi yolu kazmaya başladı. Bu sırada önceden döşenmiş doğalgaz borusu patladı. Kısa sürede bölgeye gaz yayılırken, durumun farkedilmesiyle olay hem polise hem İzmirgaz'a bildirildi. Bölgedeki elektrik kesilerek kaçağın yaşandığı cadde trafiğe kapandı.


Çalışmadan haberimiz yok

Altyapı çalışmasından haberder olmadıklarını belirten İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, "Böyle çalışma olamaz. Vatandaş bu hatayı kim yaptı bilmez, 'İzmirgaz yaptı der, geçer.' Bu nedenle bu kazıyı yapan firma hakkında ekiplerimiz şikayetçi oldu. Bölgedeki elektriği ve doğalgazı kestik. Yapılan ölçümlere göre bölgedeki koku yavaş yavaş normele döndü" dedi.



Yeni Asır