01 / 05 / 2024

Bornova Stadyumu ve Belkahve Spor Salonu yıkılacak!

Bornova Stadyumu ve Belkahve Spor Salonu yıkılacak!

Bornova Belediyesi'nin, yerel seçimlere kısa bir süre kala, Bornova Stadı ile yanındaki Belkahve Spor Salonu'nu yıkarak, yerine belediye hizmet binası ve otopark yapma kararı aldığı ortaya çıktı.



Bornova Belediyesi'nin, yerel seçimlere kısa bir süre kala, Bornova Stadı ile yanındaki Belkahve Spor Salonu'nu yıkarak, yerine belediye hizmet binası ve otopark yapma kararı aldığı ortaya çıktı. Arazisi belediyeye ait olan, ancak 1978 yılında 99 yıllığına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilen stat ve salonun yıkım kararı Bornova Belediye Meclisi'nin 5 Şubat 2014'teki toplantısında alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında yaptığı imar plan değişikliği uyarınca alınan karar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne de yazılı olarak bildirildi. 

Bornova Stadı ve sayısız şampiyon sporcunun yetiştiği Türkiye'nin tek cimnastik salonunun yıkılacak olması, spor çevrelerinde şok etkisi yarattı. Her hafta sonu, her yaş grubundan binlerce sporcuyu çatısı altına alan cimnastik salonunun yıkımını engellemek için veliler imza toplamaya başladı. Şu ana kadar imza sayısının 2 bini aştığı açıklandı. Yıkım kararı en çok da önümüzdeki ay yapılacak Trambolin Avrupa Şampiyonası, Mayıs 2014'te yapılacak Avrupa Cimnastik Şampiyonası ve Ekim 2014'teki Dünya Cimnastik Şampiyonası'na hazırlanan sporcuları isyan ettirdi. GÖKHAN ÖZYURTLU


Kimler yetişti

Bornova'daki cimnastik salonu, bu branşa tüm kategorilerde hizmet veren ve cimnastiğe özel Türkiye'nin tek tesisi. Bu tesis, sporumuza sayısız şampiyonlar yetiştirdi. Milli takımların yüzde 80'i bu salonda yetişen sporculardan oluşuyor. İşte Bornova'da yetişen ve en az Türkiye Şampiyonluğu'na ulaşan milli sporculardan bazıları: Ahmet Önder, Sude Aydın, Mısra Ciğeroğlu, Deniz Köse, Ali Çolak, Şükran Taşyuran, İsmail Göktekin, Taner Köse, Özgür Gümüşlü, Ekrem Kader, Ferhat Arıcan, Coşkun Boncuk, İbrahim Çolak, İsa Hamaratçılar, Hamza Şamil Yılmaz, Yunus Emre Gündoğdu, Mehmet Ayberk Koşak, Ege Dağdeviren, Mert Akpar, Tamer Aguş, Şevket Yıldız, Buse Yolgörmez, Dilasu Eroğlu, Özlem Özkan, Kamile Göktekin, Cansu Alkın, İpek Melisa Hıdırbozan, Ekin Ünvan, İclal Özbek, Berfin Sütçü, Gürkan Mutlu, Erkan Gümüşlü, Zeynep Nur Güler, Merve Koca, Gencer Cüce, Atalay Nalbantoğlu, Ercan Eliaçık.


Başkan Sındır şaşırttı

Yeni dönemde partisi CHP tarafından aday gösterilmeyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kemal Okyay Sındır'ın da Bornova'daki stat ve spor salonunun yıkımı için alınan meclis kararının altında imzası bulunuyor. Yeni dönemde aday olmamasına rağmen böyle bir karara imza atan Sındır, görev süresince Bornova Belediyesporlu cimnastikçilerin başarılarını gururla duyurmuştu. Hatta Belediye Başkanı seçilmeden önce Sındır'ın kızı da bu salonda spor yapmıştı. 


Veliler tepkili

Avrupa'dan kamp yapmaya gelen sporculara da ev sahipliği yapan Bornova'daki cimnastik salonunun yıkım kararı üzerine sporcu velileri imza kampanyası başlattı. "Salonumuzu yıktırmayız" kampanyasında imza sayısı, kararın ortaya çıktığı 3-4 günlük süre içinde 2 bini aştı. Bu arada A takım ve altyapı takımlarını Bornova Stadı'nda çalıştıran Yeni Bornovaspor Kulübü de karara tepki gösterdi. 


Yeni Asır