02 / 05 / 2024

Beyoğlu'nda, sosyal market kuruldu!

 Beyoğlu'nda, sosyal market kuruldu!

İstanbul Beyoğlu' nda, gıdadan giyime, temizlik malzemesinden yakacağa birçok ürün reyonundan oluşan " sosyal market " kuruldu. Markette, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapma imkânı sunuluyor.



Beyoğlu'nda, gıdadan giyime, temizlik malzemesinden yakacağa birçok ürün reyonundan oluşan "sosyal market" kuruldu. Markette, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapma imkânı sunuluyor. Konuya ilişkin bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediye olarak yaz-kış, gece- gündüz ilçedeki mağdur insanlara yardımı vazife bildiklerini söyledi. Demircan, bu anlamda 'sosyal market' projesinin de önemli hizmetlerinin başında geldiğini belirterek, "Marketimiz, Türkiye'nin en ciddi sosyal yardım kurumlarının başında geliyor. Buradan alışveriş yapılan 4 bin 500 aktif kartımız var. Bu kartla bazı aileler her ay, bazıları 3 ayda, bazıları da 6 ayda bir yardım alıyor. Onların ev, iş ve çocuk durumlarına göre analiz yapıyoruz. Bu şekilde yardımları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


50 bin aile yaşıyor 

İlçede, yaklaşık 50 bin ailenin yaşadığını aktaran Demircan, bunları sürekli takip ettiklerini kaydetti. Demircan, sosyal market ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkânı sağladıklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Kasımpaşa'da bulunan marketimizde 3 bin metrekare depo alanımız var. Marketimizde binden fazla ürün çeşidi bulunuyor. Bu markette para değil, kart geçerli oluyor." 


Sabah Gazetesi