28 / 03 / 2024

Berkin Elvan Çocuk Merkezi hizmete açıldı!

 Berkin Elvan Çocuk Merkezi hizmete açıldı!

İstanbul Okmeydanı' nda Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın adı Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi'ne verildi...



İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemlerinde gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın adı Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi'ne verildi.


Çankaya Belediyesi, Bülent Tanık döneminde açılan beşinci gündüz bakımevine Berkin Elvan adını verdi. Berkin Elvan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi, CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Berkin’in babası Sami Elvan ile Gezi Parkı olaylarında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarılsülük’ün katılımıyla açıldı. Çocuk Merkezi açılışı Hürriyet İlkokulu çocuklarının Nazım Hikmet’in “Hiroşima” şiirini okumasıyla başladı.


TANIK: “BERKİN UÇAN BİR KUŞ OLDU”


Cevizlidere bölgesinde 2013 yılı ekim ayında temeli atılan ve Berkin Elvan’ın yaşama veda etmesiyle Berkin Elvan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi adını alan çocuk merkezi açılışının aslında coşkuyla yapılmasını arzuladıklarını ancak Berkin’in kaybıyla hüzne dönüştüğünü belirten Başkan Tanık, “Bugün hem hep 19 yaşında kalacak Ali İsmal’in doğum günü hem de Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü. Aramızda olmayan yitip giden canlarımızı, şehitlerimizi anarken Berkin evladımızı bu güzel mekanda yaşatacak olmak buruk bir mutluluk veriyor. Berkin uçan bir kuş oldu. İnsana ve çocuğa sahip çıkma duygumuza ortak olmanız bizi duygulandırdı. Berkin’in adını, burada yaşayan çocukların uçurtmalarıyla sokaklarda özgür bir şekilde koşarak yaşatacaklarına inanıyorum ” dedi.


“Çocuklarımız yarınlara adım atacakları bu merkezde özgür ve onurlu insan olma duygusuyla yetişecekler, eleştiren ve geliştiren insan olma kültürünü benimseyerek, barış içinde kızlı erkekli şarkılar söyleyerek hayata birlikte karşı durabilme kültürünü öğrenerek büyüyecekler” diyerek sözlerini sürdüren Tanık, “Anaların babaların ağlamadığı, acı çekmediği, insana ve çocuklarına sahip çıkan bir devlet anlayışının hakim olmasını temenni ediyorum. ” dedi.


SAMİ ELVAN: “BERKİN’İMİZ HER GÜN ARAMIZDA”


“Berkin Elvan Ölümsüzdür” sloganlarıyla karşılanan Baba Sami Elvan, “Berkin’imiz elimizden uçtu gitti. Ama yaşıyor, buradaki çocukların yüzünde yaşayacak O. Buradaki çocuklar O’nu yaşatacaklar. Berkin’imiz her gün aramızda. Burada emeği geçen herkese ve Başkan Bülent Tanık’a teşekkür ediyorum.” dedi. Baba Sami Elvan’ı yalnız bırakmayan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de “ Berkin için hüzünlü, kederli ve öfkeliyiz. Burada yetişecek çocuklar için umutlu, kararlı ve inançlıyız.” şeklinde konuştu.


Berkin Elvan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi açılışında Çankayalıların yoğun katılım göstermesinin yanı sıra Çarşı Grubunun açtığı, “Bize kartal kanadıdır senin o güzel kara kaşların” ve “Haydi kalk ayağa yürü güneşe” pankartları ve çocuk merkezi yanındaki Talatpaşa İlkokulu öğrencilerinin tezahüratları da dikkat çekti.




Sözcü