29 / 03 / 2024

Bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak!

 Bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak!

Bayramda İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte ayrıca, İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri indirimli olacak.



İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte ayrıca,  İstanbul  Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri de % 50 indirimli hizmet verecek… 


İETT; Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.


ULAŞIM A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.


Kabataş/ Bağcılar Tramvay hattı Bayramın 1. Günü  saat 04:00 da başlayıp gece 00:00 da sona erecek. Ramazan nedeniyle gece uzatılan sefer saatleri, bayram günleri ve sonrasında  tüm metro ve tramvay hatlarında saat 06:30 da başlayıp, 00:00 da sona erecek.


İSKİ; Tüm İstanbul’da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak.


İtfaiye ekipleri; her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak.


Boğaziçi İmar Müdürlüğü; Bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttıracak. Tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına asla izin verilmeyecek.


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı; Zabıta ekipleri,  ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak.  Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısı artırılırken, ana arterler ve ara meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak.


Nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimlerini gerçekleştirecek.


Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü; bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek.


Sağlık Komuta Merkezi’nde ve tüm acil yardım istasyonlarında yeterli sayıda sağlık ekibi ve ambulans bulunduracak.


Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturacak, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak ve halkın ziyaretlerini rahat yapabilmesi için gerekli tedbirleri alacak. Mezarlıklar Müdürlüğü, Bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek.


Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı; Yeşil alanların, çocuk parklarının ve mesire yerlerinin bakım ve gözetimini yaparak, Bayram süresince yeşil alanların tahrip edilmesini önlemek için Zabıta Daire Başkanlığı ile koordineli çalışacak.



İBB