28 / 03 / 2024

Bayraklı Belediyesi, İzmir'deki binaları test edecek!

Bayraklı Belediyesi, İzmir'deki binaları test edecek!

Deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip,tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirecek.


Birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip, olası tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de, sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirerek hizmet veriyor. 


Ultrasonik test cihazları kullanılıyor


Türkiye'de belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen 'Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi', sadece Bayraklı'nın değil İzmir'in her bölgesinden vatandaşlardan gelen müracaatlarla binaların dayanıklılık risklerini ölçerek, yapılması gerekenler konusunda vatandaşlan bilgilendiriyor. Ultrasonik test cihazlarıyla evde bulunan taşıyıcı elemanların içindeki yapısal durum, yine sinyalizasyon sistemiyle çalışan tespit cihazıyla inceleniyor. Oluşturulan raporun ardından tavsiye kararını hazırlayan Bayraklı Belediyesi mühendisleri, protokol gereği vatandaşları riskli yapıların güçlendirme çalışmalarının yapılması amacıyla 'Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezine' yönlendiriyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabag, 'Halkımızın depreme dayanıklı binaları tercih etmesi ve olası bir depremde yaşanabilecek acı görüntülerin en aza indirilebilmesi için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezimiz kurulduğu günden bu yana çalışmalarına devam ediyor. Bir ile on daire arasında daire başına 10 TL ücret alınıyor. Mühendislerimizle binada ya da dairelerde delmeden, kesmeden ultrasonik cihazlarla test yapıyoruz. İzmir'in her semtinden, her bölgesinden duyarlı vatandaşlarımız bize gelsin.binalannı test edelim, sağlam binalarda otursunlar' dedi.


Afet Konteyneri projesi 


Afet istasyonlarından ilki Tepekule Mahalle Muhtarlığı ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu noktadaki güvenli bölgeye yerleştirildi. Afet Konteyneri, deprem toplanma merkezleri, açık alanlar ve güvenli bölgelere yerleştirilecek. 15 metreküp büyüklüğe sahip çelik konteyner içinde 63 kalem malzeme bulunuyor. 


Haber Ekspres