03 / 05 / 2024

Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası İnşaat çalışmaları devam ediyor!

Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası İnşaat çalışmaları devam ediyor!

Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı tüm hızıyla sürerken Başkan Hasan Karabağ da çalışmaları gün gün takip etmeye devam ediyor. Karabağ dün deniz seviyesinden 17 metre aşağıya vinçle inerek projeyi yerinden takip etti...



Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı tüm hızıyla sürerken Başkan Hasan Karabağ da çalışmaları gün gün takip etmeye devam ediyor. Karabağ dün deniz seviyesinden 17 metre aşağıya vinçle inerek projeyi yerinden takip etti. Yapımına başlandığı günden bu yana projeyi yakın takip eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yerin dört kat altına, otopark yapılacak hizmet binası inşaatında çalışmaları yerinde görmek için vinç yardımıyla aşağıya indi. 


TEKNOLOJİK İLKLERDEN 


Deniz seviyesinden 17 metre aşağıya inilen hizmet binası inşaatında 5 sıra ankraj çalışması bitti. 6. ve 7. sıra ankraj çalışmalarına başlandı. Binanın su yalıtımı gökdelenlerde kullanılan özel malzeme ile sağlanacak. "İzmir'de ilk defa 17 metre deniz seviyesinin altında bir çalışma görüyoruz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Karabağ, "Bu zeminin 16 ve 17.metrelerinde andezit denilen sağlam zemin bulduk. İstanbul'da yerin 32 metre altına inilen çalışmalar var. Ancak onlar deniz seviyesinde değil. Denize sıfır noktadan 17 metreye inilen İzmir'deki tek çalışma bu. Zemin çalışması yapılan firmaların da söylediği de bu. Dolayısıyla burada Altınyol trafiğini yer altına alma fikrimiz burada ispatlanmış oluyor. Metro da aynı şekilde zemin kötü denilerek zamanında yer altına alınmamıştı. Günümüzün teknolojisinde bunu da aşmak mümkün" dedi. 


PRESTİJLİ BİNA 


Karabağ, "Hizmet binasının yer altında kalan 3 katı otopark, 1 katı depo ve arşiv olacak. Çağdaş ülkelerde otoparklar hep yer altında. Bu bölgede de yer üstü arazileri bildiğiniz gibi oldukça değerli. Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası yer altını çok iyi kullanan, otoparkının yeterli olduğu ek istimlak ile İzmir'in en prestijli binalarından biri olacak. Zemini çok konuşulan bir bina oldu zemin iyileştirmesi bugün pratikte sona eriyor. 1 aylık bir çalışma daha var. 1 ay sonra temel atma seviyesine gelecek. Bina radye temel attıktan sonra 12 ayda biter. Başta Bayraklı halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımız için hayırlı olsun" diye konuştu. 



Yeni Şafak Gazetesi