Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, sanayiciliğin geliştirilmesi amacıyla 7 bin metrekarelik alana teknokent kurulacağını söyledi. Durmuş, "Tespitlere ve gerekli çalışmalara başlandı." dedi...
Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, sanayiciliğin geliştirilmesi amacıyla 7 bin metrekarelik alana teknokent kurulacağını söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi işbirliği kapsamında üniversitenin konferans salonunda düzenlenen eğitim programında açıklama yapan Prof. Dr. Durmuş, bu amaç için Türkiye’de sayılı bölümlerden olan Petrol Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Elektronik Bölümlerinin açıldığını belirtti. Ayrıca bu bölümlerde doktora programlarının da açıldığını ve böylece Batman Üniversitesi'nden başka üniversitelere doçent kadrosunda öğretim elemanı kazandırılacağını ifade eden Durmuş, "Üniversiteye İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Bu kapsamda üniversitemiz ile sanayiyi birleştirme ve Batman’ın gelişimine katkıyı bilimsel adımlarla sağlayacağız. Tespitlere ve gerekli çalışmalara başlandı." dedi.
Program, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uzman Yrd. Turgut Deveci’nin sunumuyla devam etti. Deveci, Ar-Ge ve Tekno Girişimin istatistik bilgilerini, kimlerin bu projeleri hazırlayabileceğini ve bütçenin nasıl hazırlanacağını anlattı. Program Gökmen Ataş’ın TÜBİTAK TEYDEB, Ar-Ge ve Yenilik Destek Programı başlıklı sunumuyla devam etti. Ataş, Ar-Ge’nin nasıl işlediğini, proje bütçelerinin nasıl oluştuğunu, yıllara ve şehirlere göre proje için ayrılan paranın yüzde olarak kaçını hangi illerin aldığına yönelik istatistik bilgilere yer vererek, projelerin neye göre ve nasıl değerlendirileceğini anlattı.
Programa Batman ve Batman dışından iş adamları, üniversite öğrencileri ve akademisyenler ile idari personel katıldı. Program sonunda Prof. Dr. Aydın Durmuş, katılımcılara Batman Üniversitesi'ni tanıtan hediyeler verdi.
Batman Demokrat Haber