29 / 03 / 2024

Bağcılar'da işaret diliyle İstiklal Marşı okuma etkinliği!

 Bağcılar'da işaret diliyle İstiklal Marşı okuma etkinliği!

Bağcılar'da işaret diliyle İstiklal Marşı ve şiirler okuyan, Yıldıztepe İlkokulu ve Akyiğit Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro katıldıkları programlarda ilgiyle izleniyor. İlayda Doğan isimli öğrenci İstiklal Marşı’nı kendine has üslubuyla okuyor...


Bağcılar Yıldıztepe İlkokulu ve Akyiğit Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro, Belediye’nin düzenlediği programlarda işaret diliyle İstiklal Marşı ve şiirler okuyarak gönülleri fethediyorlar. Koroda bulunan İlayda Doğan isimli öğrenci, İstiklal Marşı’nı kendine has üslubuyla okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşatıyor. 


Bağcılar'da işaret diliyle İstiklal Marşı ve şiirler okuyan, Yıldıztepe İlkokulu ve Akyiğit Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro katıldıkları programlarda ilgiyle izleniyor. Öğretmen Fatma Şener yönetiminde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını işaret diliyle Türkiye’de ilk okuyan koro olarak biliniyor. 12 öğrenciden oluşan koro şimdilerde Kutlu Doğum Haftası’na hazırlık yapıyor.. İlahileri hem sözlü hem de işaret diliyle okuyarak bu önemli geceye farklı bir anlam katacaklar. Heyecanlı olduğu gözlenen öğrenciler hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.


SESSİZLERİN SESİ 


Amaçlarının sessizlerin sesi olmak olduğunu söyleyen Yıldıztepe İlkokulu öğretmeni Fatma Şener, “Koroda bulunan öğrencilerimizin hepsi duyuyor ve konuşuyor. Özellikle böyle seçtik. Çevremizdeki birçok işitme engelli arkadaşımız var. Öğrencilerimiz hem bu kişilerle iletişimini sağlamalarını, hem de duyma engellileri daha iyi anlamalarını istedim. Şimdiye kadar 200 öğrenciye işaret dilini öğrettim. Çocuk korosu da kurarak İstiklal Marşımız başta olmak üzere marşlar, türküler ve çocuk şarkıları çalışmalarını sürdürüyoruz.


İŞARET DİLİYLE MASAL


İşaret dilinin önemine değinen Şener, “İşitme engellilerin dünyasına ses olabilmek için işaret dili ile masal anlatmaya da başladık. Öğrencilerimize bu çalışmayı öğreterek, hem pratik yapmalarını sağlıyorum, hem de masalla neşeli bir hale getiriyorum. Bundan sonraki hedeflerimizde atasözlerimizi ve trafik kurallarını işaret diliyle öğretmeye başlayacağız” diye konuştu.


HERKESİ AĞLATTI 


Bağcılar’da 3 yıl önce yapılan ‘En Güzel İstiklal Marşı Okuma’ yarışmasının birincisi olan İlayda Doğan, katıldığı programlarda izleyicilere duygulu anlar yaşatıyor. En son Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı Şehitler Parkı Çanakkale Müzesi’nin açılış programında sahneye çıkan İlayda, herkesi gözyaşına boğdu. Kendine has üslubuyla okuduğu İstiklal Marşı’nı dinleyen başta Bakan Yılmaz olmak tüm katılımcılar duygusal anlar yaşattı. Marşı okuduktan sonra kendisi de ağlayan İlayda o anları şöyle anlattı: “Sahnede İstiklal Marşı’nı okuduğum zaman kendimi sanki farklı bir dünyada hissediyorum. O gün İstiklal Marşı’nı okuduğumda üzerinde asker elbiseleri olan tekerlekli sandalyede engelli bir büyüğümüzü gördüm. Her zamankinden daha çok duygulandım, gözlerimden yaşlar geldi.”