29 / 03 / 2024

Bağcılar'a Balkan mimarisi tarzında park yapılacak!

Bağcılar'a Balkan mimarisi tarzında park yapılacak!

Bağcılar Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde Balkan mimarisinin en güzel örneğini oluşturacak Plevne Parkı’nı inşa ederek ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak.



924 yılındaki mübadele sırasında Balkanlardan göç edenlerin yerleştiği Bağcılar ilçesi adına yakışır bir esere daha kavuşuyor. Bağcılar Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde Balkan mimarisinin en güzel örneğini oluşturacak Plevne Parkı’nı inşa ederek ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak.


Yeşilin hakim olduğu park ve bahçelerin inşa edildiği Bağcılar ilçesi Balkanlar ile Anadolu’nun değişik illerinin mimari özelliklerini barındıran eserlere kavuşuyor. Her yörenin kültürel özelliklerini taşıyan Nostalji Bahçeleri Projesi’nin yanı sıra kültürel ve sosyal mekanlar da yoğun ilgi görüyor. Bağcılar Belediyesi bu kapsamda Hürriyet Mahallesi’ndeki alanda Plevne Parkı Projesi’ni hayata geçirecek. Park’ta inşa edilecek olan iki katlı kafeteryanın mimarisi de Osmanlı-Balkan mimarisinin sentezlerinden olan ve Saraybosna ve Belgrad’da görülen yapı örneklerine göre tasarlandı. 160 metrekarelik kafeteryanın önündeki 84 metrekarelik alana da granit plak taş döşenecek. Terasın önüne inşa edilecek 197 metrekarelik süs havuzunun çevresinde ahşap oturma alanları olacak.


JİMNASTİK ALETLERİ DE BULUNACAK


Park’ta inşa edilecek olan koşu parkurunda ilçe sakinleri yürüyüş yapacak. Yürüyüş yolunun kenarlarına belirli aralıklarla konulacak jimnastik aletleri de yine ilçe sakinlerinin hizmetine sunulacak.


İlçeye modern tarzda park ve bahçeler inşa ettiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Balkanlardan göç ederek gelip yerleşen hemşehrilerine de bu anlamda nostaljiyi yaşatmak istediklerini belirtti. Çağırıcı, “İlçemizi dönüştürürken yeşil dokuya zarar vermemeye çalışıyoruz. Park ve bahçelerimizdeki mevcut ağaçları koruduğumuz gibi yeni ağaç fidanları dikiyoruz ayrıca çevreyi de çiçeklerle donatıyoruz. Hürriyet Mahallemizde inşa edeceğimiz Plevne Parkımız da hemşehrilerimin sosyal ve kültürel yaşamlarına zenginlik katacak. Balkan coğrafyasının mimari özelliklerini taşıyan bu eserimizde hoşça vakit geçirecekler.” diye konuştu.