27 / 04 / 2024

Aydınlılar hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını istiyor!

Aydınlılar hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını istiyor!

Çıldır Havaalanı'nın açılması ve Denizli- Aydın- İzmir hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını isteyen Aydınlılar, AYTO'nun öncülüğünde oluşturdukları platformla, taleplerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na iletecek


Çıldır Havaalanı ve hızlı tren projesi için Ankara'ya çıkarma yapacak Aydınlılara TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık edecek


Çıldır Havaalanı'nın havayolu taşımacılığına açılması ve Denizli- Aydın- İzmir hızlı tren projesinin 2014'e alınmasını isteyen Aydınlılar, AYTO'nun öncülüğünde oluşturdukları platformla, taleplerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na iletecek. Gelecek ay Ankara'ya çıkarma yapacak heyete TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık edecek.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Ankara'da ziyaret ettiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan kentin taleplerinin duyurulması için oluşturdukları platforma başkanlık etmesini istedi. AB standartlarında hizmet veren oda ve borsalara verilen Akreditasyon Belgesi'ne 2007 yılında sahip olan AYTO, belgesinin süresini 3 yıl uzattı. Akredite Oda Belgesini yeni alan veya yenileyen odalara yönelik gerçekleştirilen "Oda Borsa Akreditasyon sistemi sertifika töreni" 152 akredite oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterlerinin katılımıyla TOBB'da düzenlendi. 


Hisarcıklıoğlu'na davet

Akredite oda belgesini yenileyen AYTO'nun sertifikasını Oda Başkanı Hakan Ülken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı.

Sertifika töreninin ardından AYTO Başkanı Ülken ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaklaşık 1 saat süren özel bir görüşme yaptı. Görüşmede Hisarcıklıoğlu'na şu an THY'nin uçuş okulu olarak kullandığı Çıldır Havaalanı'nın iç hat uçuşlarına açılması ve 2023 yatırım planında yer alan Denizli-Aydın-İzmir hızlı tren projesinin 2014'e çekilmesi yönündeki çalışmalarını aktardıklarını söyleyen Ülken, "Bu iki konuyla ilgili Aydın'daki sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir platform oluşturduğumuzu ve imza kampanyası başlattığımızı, topladığımız imzaları ise Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ileteceğimizi anlattım. Kendisinden imzaları ileteceğimiz heyete başkanlık etmesini istedim. İsteğimize olumlu yaklaşan Hisarcıklıoğlu'ndan bakanlık ziyaretinin akabinde aynı gün içerisinde Aydın'da yapılacak olan TOBB okulunun protokolü ile ilgili imza töreni için söz aldık" dedi.


Yeni Asıra



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri