24 / 04 / 2024

Ayazma Millet Bahçesi açılışına sayılı günler kaldı!

 Ayazma Millet Bahçesi açılışına sayılı günler kaldı!

Yeni bir millet bahçesine daha kavuşacak Başakşehir'de Ayazma Millet Bahçesi açılışına sayılı günler kaldı. Ayazma Millet Bahçesi bünyesinde, ayrıca yürüme alanları, çay bahçesi, dinlenme ve seyir terasları ile araç parkı yer alıyor...


İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında yer alan Başakşehir, yeni bir millet bahçesine daha kavuşuyor. Ziya Gökalp Mahallesi’nde yapılan Ayazma Millet Bahçesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 41 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Ayazma Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinde 100 günlük eylem planı içinde açıkladığı millet bahçeleri çalışmaları kapsamında Emlak Konut A.Ş. tarafından inşa edildi.


Vadi görünümü korunan Ayazma Millet Bahçesi'nin 31 bin 56 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak dizayn edildi. Böylelikle yaklaşık 10 bin metrekarelik bölümü sert zemin olan millet bahçesinin yüzde 75’i yeşil alan olmuş oldu.

 

Millet bahçesi, spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları gibi birçok aktivite alanına sahip. Ayazma Millet Bahçesi'nde  ayrıca yürüme alanları, çay bahçesi, dinlenme ve seyir terasları ile araç parkı yer alıyor.


Bin 521 metrekare Çiçek Bahçeleri, 2 bin 570 metrekare bisiklet yolu ve koşu parkuru ile kütüphaneye sahip millet kıraathanesi de bulunan Millet Bahçesi yakın zamanda hizmete açılacak.