23 / 04 / 2024

Ataşehir’de Şerife Bacı Parkı hizmete girdi!

Ataşehir’de Şerife Bacı Parkı hizmete girdi!

İçerenköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ve Kastamonu yöresel derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği park açılışı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de katılımıyla gerçekleşti...


Ataşehir Belediyesi tarafından İçerenköy Mahallesi’ne kurulan Şerife Bacı Parkı açıldı. İçerenköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ve Kastamonu yöresel derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği park açılışı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de katılımıyla gerçekleşti. 


Açılış kurdelesini kesen Başkan Battal İlgezdi yaptığı konuşmada; “Kastamonu doğumlu olan Şerife Bacı, Türk Kurtuluş Savaşı’nın Halk Kahramanlarından biridir. Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı’nda yaşlı kadın ve erkeklerle birlikte İnebolu’da bulunan cephanelerin Ankara’ya götürülmesinde çocuğu ve kağnısıyla yer alırken kış şartları nedeniyle Aralık 1921’de donarak yaşamını yitirdi. İşte içimizden çıkmış, bizim değerlerimizden biri olan Şerife Bacı’nın adını Ataşehir’de yaşatacağımızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.