18 / 04 / 2024

Ataşehir, Bağdat Caddesi'ndeki metrekare birim fiyatını yakaladı!

Ataşehir, Bağdat Caddesi'ndeki metrekare birim fiyatını yakaladı!

Son yılların en çok prim yapan lokasyonu Ataşehir, Bağdat Caddesi'ndeki metrekare fiyatlarını yakaladı. Bölgede en düşük metrekare fiyatı 5 bin lira iken en yükseği de 10 bin seviyesine oturdu...


Son yılların en çok prim yapan lokasyonu Ataşehir, Bağdat Caddesi'ndeki metrekare fiyatlarını yakaladı. Bölgede en düşük metrekare fiyatı 5 bin lira iken en yükseği de 10 bin seviyesine oturdu.


Türkiye ekonomisi 6-7 yılda bir ivme kaybedip soluklansa, beklentiler kötümsere dönse de emlak yatırımcısı her dönem kazanıyor. İstanbul'da, Anadolu yakasının parlayan lokasyonları Ataşehir, Kartal, Maltepe E5 aksı ve Ümraniye Tepeüstü'nde, residence projelerinde metrekare fiyatları 5 ila 10 bin lira aralığına oturdu. Finans merkezinde yükselen Sarphan Finanspark residence ve ofis projesinde ikinci elde metrekaresi 8 bin dolara kadar ilanlar var. Brandium ve Ağaoğlu Andromeda Plus gibi projelerde ikinci el metrekare fiyatı 6-10 bin TL aralığında. Buna göre, Ataşehir neredeyse Anadolu yakasının en gözde caddesi olan Bağdat caddesi'ndeki residence metrekare fiyatlarını yakaladı. RE/MAX Abc Brokeri Selami Arpacı, "14 yıldır Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal başta olmak üzere emlakta İstanbul'un nabzını tutuyorum. Krizlerde bile 'alım yapın' dedim, hep haklı çıktım. Ataşehir'in de, daha gidecek çok yolu var" dedi. 


GURBETÇİ İLGİSİ ARTTI 

İstanbul' da talebin devam ettiğini söyleyen Arpacı, "Yabancı talebi var, kentsel dönüşüm var, nüfus artışı sürüyor. İstanbul göç almaya devam ediyor. Evlenmeler, boşanmalar da talebe etki eder. Her dönem fırsatlar devam ediyor. Özellikle 2 aydır kredili alım işlemlerinde azalma oldu fakat döviz kurunda artıştan dolayı dolar ve euro bozdurup ev, dükkan, arsa alan var" diye konuştu. 2013 yazına göre dolar ve euronun yüzde 25 arttığına dikkat çeken Arpacı, yabancı yatırımcılar ve gurbetçilerin, dolar bazında ucuzlamadan dolayı alıcı olduğunu bildirdi. Selami Arpacı, dolar bazlı fiyatlarda aşağı yönlü güncelleme yapan mülk sahipleri olduğunu da ekledi. 


UCUZ KALAN PROJELER VAR

Selami Arpacı, "Ataşehir'de bazı projelerde metrekare fiyatı 5 bin doları geçti. Ataşehir'de, Ağaoğlu My Towerland başta olmak üzere bazı projeler, ikinci elde fırsat fiyatlardan satılıyor. Doluluk oranı arttıkça, fiyatlar da artacak. Ataşehir'de markalı projelerde 4 bin ila 5 bin lira metrekare fiyatları fırsattır" diye konuştu.


Seda Tabak/ Sabah Gazetesi