28 / 03 / 2024

Ardahan'da kar ve tipi yolları kapattı!

 Ardahan'da kar ve tipi yolları kapattı!

Ardahan'da etkili olmaya başlayan kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayolları ulaşıma kapandı. Karayolları Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan'da akşam saatlerinden itibaren kar yağışı ve tipinin etkili olmaya başladığını belirtti...



Ardahan'da etkili olmaya başlayan kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayolları ulaşıma kapandı.


Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da akşam saatlerinden itibaren kar yağışı ve tipinin etkili olmaya başladığını belirtti.


Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayollarının ulaşıma kapandığını ifade eden Yıldırım, "Mevcut yollarda karla mücadele çalışması yapabilmemiz için tipinin dinmesini bekliyoruz. Çünkü söz konusu yollarda görüş mesafesi yok" dedi.


Kar ve tipinin il genelinde etkili olmaya başladığını dile getiren Yıldırım, sürücülerin tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.


Yıldırım, "Şuan yola çıkacak olan sürücüler zorunlu olmadıkça çıkmamalarını istiyoruz. Yola çıkanlardan da yanlarında mutlaka takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istiyoruz. Kar yağışı ve tipinin yanı sıra bazı bölgelerde buzlanmada mevcut" diye konuştu.


Yıldırım, şuan itibariyle yolda kalan olmadığını ancak olması halinde ekiplerin teyakkuzda olduğunu sözlerine ekledi.


Kar ve tipi kent merkezinde de etkisini arttırdı.


AA