19 / 04 / 2024

Ankara'ya İnanç ve Tarih Müzesi yapılacak!

 Ankara'ya İnanç ve Tarih Müzesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Melih Gökçek de 2014 yerel seçim kampanyasını başlattı. Gökçek, Ankamall karşısında itfaiye binasının bulunduğu yerde İnanç ve Tarih Müzesi yapılacağını söyledi...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Melih Gökçek de 2014 yerel seçim kampanyasını başlattı. Ankara ile ilgili daha önceki çalışmaların anlatıldığı kısa filmin ardından Melih Gökçek'in hayatı kendi sesiyle hazırlanan sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı.


Gökçek, Ankamall karşısında itfaiye binasının bulunduğu alana yapılması planlanan İnanç ve Tarih Müzesi'nin de "ferman", "tarih", "bilim", "Kur'an mucizeleri" bölümlerinden oluşacağını kaydetti.


Gökçek, Ankara'nın dört bir yanındaki termal su kaynaklarının kullanılmasının sağlanması için "termal su projesi" hazırladıklarını bildirerek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin il sınırları içindeki tüm altyapıları bedava yapacağını ve termal turizmi teşvik edeceğini aktardı.


Çok amaçlı kongre merkezi projesinden de söz eden Gökçek, ayrıca 333 metre yüksekliğinde yapılması planlanan kulenin de Ankara'nın simgesi olacağını vurguladı.


Tarımsal kalkınma projesi kapsamında Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve hayvancılığın teşvikinin düşünüldüğünü belirten Gökçek, Eryaman'a yapılacak stadın ise bir diğer projeleri olduğunu ifade etti.


Gökçek, Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresinin yenileme projesinin 2 yıl önce başladığını ve çalışmaların devam ettiğini, 2014'te kitapçı dükkanlarını yenileme işlemi ve çevre düzenleme işlerinin biteceğini, ayrıca Türkiye’nin en modern kapalı dolmuş durakları ve Hacı Bayram Kongre Salonu'nun da tamamlanacağını duyurdu.


Aile yaşam merkezlerinin çoğaltılması projesi bulunduğunu da ifade eden Gökçek, bu merkezlerin Ankara'nın tüm ilçelerinde yaygınlaştırılacağını açıkladı.


Gökçek, Gölbaşı sınırları içinde yapılacak "Oto Galerileri Projesi"ne göre de binek otolar, minibüsler, otobüsler, kamyonlar, tırlar ve iş makinelerinin satıldığı galerilerin bölgede inşa edileceğini kaydetti. Gökçek, arazinin kamulaştırılmasının bittiğini, belediyeye ait metropol anonim şirketi eliyle, en kısa zamanda yapımının bitirileceğini ve şehir içindeki oto galerilerinin bölgeye taşınacağını anlattı.


AA 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri